Ukens navn: André Schreiner

André Schreiner
General Manager
Clarion Hotel The Hub

For litt over én uke siden ble den offisielle åpningen av Clarion Hotel The Hub i Oslo feiret etter alle kunstens regler – og HSMAI var selvfølgelig på plass. Derfor er det kanskje ikke så underlig at hotelldirektøren, André Schreiner, er Ukens navn denne gangen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Det er det som er så fantastisk i hotellbransjen: hverdagene er veldig innholdsrike. I disse dager mer enn noen gang, med vår store åpning. Ellers er jo min hovedoppgave å lede, organisere og ike minst motivere.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Mine herlige kolleger og gjester. Uansett hva annet som foregår, så får jeg en enorm energi og motivasjon av å jobbe sammen med mitt team og skape opplevelser for våre gjester.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja, det er mange jeg har stor respekt for og ser opp til, både i det store bildet og her hjemme. Igjen jeg ser veldig opp til mine kolleger og den fantastiske jobben de spesielt har gjort i den fasen vi nå har gått gjennom. Ogs å må jeg jo også nevne Torgeir og Petter [Silseth og Stordalen, red. anm.], som jeg har jobbet for helt siden 1997.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ikke ennå, da vi har kun vært oppe i 13 dager, haha. Vi skal skape mange gode tradisjoner fremover, og vi skal feire våre seire grundig når vi vinner dem.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Det husker jeg ikke helt, for å være ærlig, men jeg har vel hatt med HSMAI å gjøre i godt over ti år, ihvertfall. Kanskje dere vet når jeg første gang var med?

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Jeg tror HSMAI er et meget godt forum for å utveksle kompetanse, og ikke minst sette fokus på kompetanseutvikling.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke som jeg kommer på akkurat nå, men så er også jeg i en stor åpningsboble, så jeg er nok litt ensporet i mine tanker om dagen.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Åh, det er enkelt. En sommerhelg med hele familien hjemme. En golfrunde på morgenen. En familieaktivitet og deretter en herlig grillmiddag med alle tilstede og mye latter. Har vi en hel helg, så tar vi dette to ganger.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Man diskuterer jo dette ganske ofte når man snakker om politikk. Forenkling på alle områder, kutt opp en del gordiske knuter. Effektivisering, for det trenger vi i fremtiden, og ikke minst finne de rette tiltakene for at næringslivet skal skape flere arbeidsplasser og verdier, det er motoren i velferdstaten.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Sosial, sta, utholdende og engasjert.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Vet ikke om det blir den neste, men har ikke booket noe særlig de neste par månedene, grunnet åpningen. I somer har mine foreldre ivitert til gullbryllups-feiring på cruise i Caribien, så ditt skal jeg ihvertfall.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg er veldig glad i å spille golf sammen med Ann-Karin og venner, gjerne i forbindelse med en reise.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Som den logiske person jeg er, så må det bli et multiverktøy med kniv og ting som kan hjelpe meg med å klare meg.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Vil gjerne sende et stort tusen takk til alle som har gjort Clarion Hotel The Hub mulig, og ikke minst teamet mitt, som har gjort en fantastisk jobb med å åpne hotellet. Helt fantastisk!