Norwegian flyr til Brasil for første gang

Norwegians aller første flyvning til den brasilianske storbyen Rio de Janeiro tok av fra London Gatwick søndag formiddag. Den nye direkteruta er også godt nytt for skandinaviske reisende, for det er enkelt å komme seg videre til både Rio de Janeiro og Buenos Aires via London.

– Flytilbudet mellom Europa og Brasil har lenge vært preget av lav konkurranse og høye priser. Det gjør Norwegian noe med, når vi nå for første gang starter rute mellom London og Rio de Janeiro. Vi ser frem til å gjøre Sør-Amerika enda mer tilgjengelig for europeiske reisende, og, ikke minst, å tilby brasilianere billige flybilletter til Europa og tilgang til vårt store rutenett, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Flyselskapet har fire ukentlige flyvninger til den brasilianske storbyen, og avgangene korresponderer godt med Norwegians flyvninger fra Oslo.

Norwegian godt mottatt i Brasil

– Norwegians oppstart i Brasil vil ha stor betydning for turismen i landet. Flere rimelige billetter er avgjørende for å øke antall tilreisende, skape nye arbeidsplasser og styrke den brasilianske økonomien, sa Brasils turistminister Vinicius Lummertz da den nye ruten ble offentliggjort i fjor.

Norwegian tilbyr allerede daglige direkteflyvninger mellom London Gatwick og Argentinas hovedstad Buenos Aires. Selskapet har også seks innenriksruter fra Buenos Aires til Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta.

Over 60 interkontinentale ruter

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013, mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt til over 60 ruter. Norwegian er nå det største europeiske flyselskapet i New York-området, med over to millioner passasjerer i 2018. Ingen selskap utenfor Nord-Amerika flyr flere passasjerer til og fra dette viktige markedet enn Norwegian.

Om den nye ruten

Norwegian flyr fire ganger i uken (mandager, onsdager, fredager og søndager) mellom London Gatwick og Rio de Janeiro. Det er selskapets komfortable og mer miljøvennlige 787 Dreamliner-fly som vil betjene denne ruten.

Avgang fra London Gatwick kl. 12.10 lokal tid, ankomst Rio de Janeiro kl. 19.35 (lokal tid)
Avgang fra Rio de Janeiro kl. 22.25 lokal tid, ankomst London Gatwick kl. 13.35 neste dag (lokal tid).

Foto: Fra Norwegians første Rio de Janeiro-flyvning fra London Gatwick søndag 31. mars 2019. Foto fra Norwegian.