1,5 millioner ungdomsbilletter CO2-kompensert

I fjor CO2-kompenserte SAS alle ungdomsbilletter, som samlet utgjorde nesten 1,5 millioner, en økning på fem prosent. Initiativet er en del av selskapets store omstillingsarbeid, mot en mer bærekraftig reiseform.

For ett år siden var SAS først ute med å inkludere CO2-kompensasjon på alle ungdomsbilletter. Dette var et resultat av at ungdom ga tydelig uttrykk for at de vil ha muligheten til å oppdage verden på en mer bærekraftig måte. Satsingen er blitt godt mottatt, og antallet ungdommer som har valgt å reise med SAS i løpet av de siste tolv månedene har økt, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Det er gledelig at ungdommer vil fortsette å reise for å hente inspirasjon med seg hjem eller inspirere andre, og dermed forhåpentligvis bidra til en god samfunnsutvikling. Det har aldri vært mer aktuelt enn nå med en gjennomtenkt og bærekraftig måte å reise på. Vi opplever en økt etterspørsel blant våre passasjerer, spesielt de yngre, om å gjøre et aktivt valg, og derfor valgte vi å gjøre denne investeringen, sier Lars Andersen Resare, miljødirektør i SAS.

Selskapet har siden april 2018 tilbudt ungdomsbilletter som inkluderer CO2-kompensasjon til passasjerer fra tolv til 25 år. Ungdomsbilletter finnes i klassene SAS Youth GO Smart og SAS Youth GO Light, og gjelder for samtlige SK-flighter. Ungdomsbillettene kan kun bestilles på selskapets nettside, med priser fra NOK 399,- én vei.

Siden 1. februar CO2-kompenserer flyselskapet også alle EuroBonus-medlemmers reiser.

Flere tiltak

Ekstra bagasje: Travel light er den nye måten å reise på. For mange er fleksibilitet likevel viktig, og derfor er det mulig å bestille flere innsjekkede kolli hvis det trengs.

Valg av måltid: For å være sikker på at du får det måltidet du vil ha, og dessuten bidra til å minske matsvinn, kan du forhåndsbestille måltidet. Et stort utvalg av retter gir mange valgmuligheter innen preferanser og allergier.

Økologisk og lokalprodusert: SAS’ prisvinnende matkonsept, New Nordic By SAS, setter bærekraft og kvalitet i fokus, med sesongtilpassede og lokalproduserte råvarer fra små produsenter. I vårens og sommerens menyer finnes 32 lidenskapelige produsenter.

Slik CO2-kompenserer de

CO2-kompensasjon er en løsning som brukes etter at utslippene er redusert så mye som mulig med dagens teknikk.

CO2-kompensasjon innebærer at tilsvarende mengde CO2 utslipp som oppstår fra ens reise, kompenseres gjennom utslippsproduserende mekanismer koblet til investeringer i andre sektorer. SAS kjøper utelukkende CO2-kompensasjon fra energiprosjekter som lager fornybar energi, i form av vindkraft.

For å redusere selskapets utslipp foregår det mange aktiviteter innenfor rammen av SAS’ miljøstyrings-system, som er sertifisert i henhold til ISO14001. Et eksempel er introduksjonen av markedets mest energieffektive flytype, A320neo. Et annet eksempel er selskapets arbeid med å aktivt fremme kommersialiseringen av biodrivstoff for fly.

Foto: En SAS A320neo-motor. Foto fra SAS.