SAS med ny direkterute mellom Brussel og Tromsø

SAS åpner en ny direkterute mellom Brussel og Tromsø, som direkte respons på den økte internasjonale interessen for Tromsø og Norges nordlige landsdel.

SAS vil fly med en Boeing 737-800 på lørdager fra januar til mars. Vinterperioden anses å være en spesielt attraktiv periode å besøke Nord-Norge, så SAS har gjort avtaler med aktører i reiselivet som vil bringe mange turister til Nordens Paris, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Nord-Norge, med Tromsø i spissen, opplever en stadig økende internasjonal oppmerksomhet for sin vakre natur og sitt eksotiske miljø, så vi forbedrer rutetilbudet ytterligere, i samsvar med etterspørselen, sier Torbjørn Wist, konserndirektør for finans i SAS.

Selskapet er i samarbeid med blant andre turoperatøren Nordic i Belgia i forbindelse med denne satsingen, som er meget relevant for turistmarkedet i BeNeLux-landene.

Gjennom året bringer SAS flere tusen reisende fra Asia og USA til landsdelen, og med denne direkteforbindelsen forsterker selskapet forbindelsene til/fra Europa ytterligere. SAS opplever også at direkterutene fra København og Stockholm til Tromsø er sterke ferdselsårer gjennom luften, for reisende fra hele Star Alliance-nettverket.

Flyselskapet forventer å fly nærmere 100.000 passasjerer mellom Tromsø og Europa i vinterprogrammet fra november 2019 til mars 2020.

Foto: En Boeing 737-maskin fra SAS (foto fra SAS Group).