Scandic med vegansk på frokostmenyen

Scandic utvider satsingen på veganske og grønne alternativer i sine frokostbuffeer. Denne uken markeres «den nasjonale frokostdagen» 13. april – på Scandic-hoteller over hele landet. Da står grønt i fokus.

– Scandic skal være best i Norge på frokost. Derfor jobber vi kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre frokosttilbudet. Vi merker at etterspørselen etter sunne og grønne alternativer øker, samtidig som flere ønsker å spise vegansk. Derfor utvider vi nå vårt tilbud av veganske alternativer på alle Scandics hoteller rundt om i landet. Samtidig har vi de gode klassikerne, som egg og bacon, samt noe søtt til kaffen, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

Et bærekraftig frokosttilbud

Scandic har de siste årene utviklet mat- og drikketilbudet, og har introdusert små og store tiltak for å bli mer bærekraftig. Hotellkjeden har blant annet reddet over 100.000 porsjoner overskuddsmat gjennom restemat-appen Too Good To Go. Samtidig forsynes frokostbuffeene på kjedens Oslo-hoteller med urban og kortreist honning fra sine egne bigårder og humlehotell på toppen av Scandic Vulkan og Scandic Solli, heter det i en pressemelding.

Som en del av den nye satsingen på en grønnere frokost, kan de nå blant annet friste med vegansk ost, yoghurt, postei, falafel og hummus på sine hoteller.

– Vi er opptatt av at våre gjester skal få den beste starten på dagen, enten man er veganer, har matintoleranser eller rett og slett ønsker et grønnere frokostmåltid. Vi som serverer frokost har også et ansvar for å tilby bærekraftige produkter. Det er et ansvar vi tar på alvor, sier Skjenneberg.

Vegansk frokoststasjon på Norges beste frokosthotell

For at det skal være enkelt å finne frem til de veganske produktene på Scandics hoteller, er alle veganske alternativer merket med grønne skilt i frokostbuffeene. På Norges beste frokosthotell, Scandic Nidelven i Trondheim, har de veganske frokostrettene til og med blitt viet en egen frokoststasjon.

– Vi har en årlig målsetting om 30 prosent fornyelse og utvikling av Norges beste hotellfrokost. Dette gjør at våre gjester hele tiden får nye smaksopplevelser. Samtidig er frokosten svært spennende å jobbe med for våre ansatte. I år kan jeg også røpe at vi har fått en egen stasjon i en av våre buffeer som kun består av veganske frokostretter, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

Hotellet samarbeider med flere lokale leverandører for å tilby et rikt og velsmakende vegansk tilbud. En av dem er Grønne folk, et lite selskap fra Frosta i Trøndelag, midt i hjertet av det grønne matfatet i Norge. Herfra kommer ferske og sesongbaserte grønnsaker, som brukes i flere av frokostrettene. Hotellets kjøkkensjef, Martin Trana Flak, kan fortelle at hotellet, sammen med Country Head Chef Morten Hallan, også har utviklet egne veganske retter.

– Vi har nettopp utviklet vår egen veganske pytt-i-panne, som er blitt populær blant veganere, så vel som ikke-veganere. I morgen flytter vi deler av Norges beste hotellfrokost ut på blomsterbrua utenfor hotellet, for å markere frokostdagen. Da vil enda flere få muligheten til å teste smaksprøver fra våre frokostfavoritter, forteller han.

Foto: Vegansk havregrøt på Scandic. Foto fra Scandic Hotels.