Hyller strandryddere med Norges beste frokost

Lørdag 4. mai går den offisielle Strandryddedagen av stabelen, en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Scandic gjentar suksessen fra i fjor, og tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet.

– Strandryddedagen er et fantastisk miljøinitiativ, som vi er stolte over å være en del av. I fjor kick-startet mer enn 1000 strandryddere dagen med vår prisvinnende frokost. I år ønsker vi å gjenta suksessen, og inviterer til gratis og bærekraftig frokost på 23 av våre hoteller rundt om i landet. Det er på sin plass at Norges største miljødugnad starter med Norges beste frokost, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

I over 25 år har Scandic jobbet målrettet med miljøtiltak. Nylig klatret hotellkjeden opp til en norsk 14. plass i Sustainable Brand Index 2019, Nordens største undersøkelse om bærekraft. Kjeden arbeider med en rekke tiltak for å redusere mengden avfall, og har blant annet kuttet all bruk av engangsemballasje i sine buffeer. Også frokosten er blitt mer bærekraftig, ved at Scandic nå har utvidet satsingen på veganske, grønne og lokale alternativer i frokostbuffeene over hele landet. Alle strandryddere kan dermed få den beste starten på dagen, enten man er veganer, har matintoleranser eller rett og slett ønsker et grønnere frokostmåltid, heter det i en pressemelding.

Ingen aldersgrense for gode ideer

Scandic er opptatt av å løfte frem små og store bidrag for å ta vare på miljøet. I løpet av vinteren utfordret hotellkjeden derfor alle sine 18.000 medarbeidere i Norden til en idédugnad, der målet var å komme opp med det neste store initiativet innen bærekraft. Mer enn 400 ideer kom inn, men til sist var det Markus (8), sønnen til hotelldirektør på Scandic St. Olavs plass, som danket ut alle, takket være hans engasjement for å spare vann. Scandic vil nå oppfordre alle sine gjester til å stenge igjen kranen, og målet er å spare 200 millioner liter vann.

Scandic involverer 18.000 medarbeidere for å bli mer bærekraftig

– Våre medarbeidere oppfordres hver dag til å utvikle smartere løsninger som er enda bedre for miljøet, og det finnes ingen aldersgrense for gode ideer eller engasjement. Vi er også opptatt av miljøtiltak som kan gjennomføres i samarbeid med gjestene våre. Strandryddedagen er en ypperlig anledning for både store og små til å gå sammen om å ta vare på miljøet. Vi håper på et rekordstort oppmøte i år også, og vil gjøre alt vi kan for å legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel, sier Steen-Mevold.

Samarbeid om strandrydding

Strandryddeuka er Norges største kollektive dugnad. Hold Norge Rent håper at en god start på dagen hos Scandic vil motivere enda flere til å gjøre en innsats lørdag 4. mai.

– Vi er veldig glade for at Scandic stiller opp med strandryddefrokost i år også. Scandics hoteller er spredt over hele Norge, som gjør at mange vil få muligheten til å starte dagen med en god frokost. Det er et flott initiativ som vi håper vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på Strandryddedagen, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Engasjementet mot forsøpling av naturen øker stadig i hele landet. Ifølge Hold Norge Rent er det allerede 28.000 frivillige som har registrert seg på ryddeaksjonen. Scandic håper deres tiltak, med gratis frokost på Strandryddedagen, vil inspirere enda flere til å bli med. 23 hoteller deltar, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Påmelding til de respektive arrangementene skjer på scandichotels.no/strandryddedagen.

Disse hotellene tilbyr gratis frokost til strandryddere lørdag 4. mai:

Scandic Asker
Scandic Vulkan
Scandic Kirkenes
Scandic Ambassadeur
Scandic Leknes Lofoten
Scandic Victoria Oslo
Scandic Alexandra Molde
Scandic Seilet Molde
Scandic Bystranda
Scandic Svolvær
Scandic Vestfjord Lofoten
Scandic Ishavshotel
Scandic Hell
Scandic Fornebu – tilbyr gratis frokost 2. mai
Scandic Havna Tjøme
Scandic Rock City
Scandic Vadsø
Scandic Flesland Airport
Scandic Lillestrøm
Scandic Valdres
Scandic Narvik
Scandic Ringsaker
Scandic Park Sandefjord

Foto: Fra frokostbufeen på Scandic Park Sandefjord. Foto fra Scandic Hotels.