I dag åpner The Edible Country: Nye bord over hele Sverige

I dag, fredag 3. mai, åpner The Edible Country i Sverige, verdens største utendørs gourmetrestaurant. I løpet av våren har seks nye steder kommet, i tillegg til de opprinnelige bordene. Tilsammen står nå 13 ulike bord ute i svensk natur, klare til å ta imot sultne besøkende.

Sammen med fire svenske Michelin-kokker lanserte Sverige tidligere i vår The Edible Country – en 100 millioner hektar DIY-gourmetrestaurant. Hittil i år er det gjort 150 reservasjoner fra hele verden på de syv eksisterende bordene. Nå lanseres seks nye bord rundt omkring i Sverige, som blir å finne i Västsverige, Jämtland Härjedalen, Halland, Dalarna og Småland.

Alle bordene kan bookes fra mai til september. Reservering av plass rundt bordene er gratis, og kan enkelt gjøres på bookatable.com eller hjemmesiden til The Edible Country.

The Edible Country er et svensk initiativ, som setter fokus på Sveriges naturlige og sunne spiskammer, hentet fra naturen. En meny laget av fire av Sveriges toppkokker, med utgangspunkt i Sveriges naturlige råvarer, er nå tilgjengelig for alle å nyte.

Når du har reservert bord, booker du deretter et kokesett, som vil bestå av en meny, redskaper og ingredienser. Det vil også være en guide tilgjengelig, som veileder deg gjennom konseptet. Prisen på opplevelsen vil variere fra sted til sted.

Menyen består av ni smakfulle retter, som gjestene tilbereder og lager selv i naturen. Rettene på menyen varierer, avhengig av sesong, slik at det er mulig å finne ingrediensene i naturen gjennom hele året. Blant rettene er kraft med smaker fra skogen, med posjert abbor og stekt urtesmør, og fersk røkt røye med kantareller og gjøkesyre.

De 13 forskjellige bordene er plassert i Skåne, Västsverige, Lappland, Jämtland, Småland, Halland, Stockholms skjærgård og Värmland.

Med The Edible Country ønsker våre svenske naboer å vise hvor lettvint det kan være å lage smakfull, naturlig og sunn mat – med ingredienser tilgjengelig i naturen.

Foto: The Edible Country-gjester til bords. Fotograf: August Dellert.