Nye restaurantdrivere i Trysilfjellet

I Trysil når du over 30 spisesteder med ski på bena. Til kommende vinter får fire av dem nye drivere. Helen og Martin Sturmhoefel fra Karlstad og Adam Berglund fra Leksand gleder seg til å ta fatt.

Det er Restauranthuset Fageråsens tre spisesteder, Restaurant Pilegrimen, Puben Sankt Olav og Fjellgrillen samt Skipaviljongen ekteparet Sturmhoefel og kompanjong Berglund skal overta driften av. Alle tre kommer fra jobber i Branäs, Sveriges femte største skisted. Martin som destinasjonssjef fra 2014 til 2018, Helen som restaurantsjef i samme tidsrom, og Adam som kjøkkenansvarlig fra 2014 til 2018, og det siste året som restaurantsjef, skriver Skistar i en pressemelding.

– Skikjøring og fjell ligger oss varmt om hjertet. Vi kjenner Trysil godt fra før, gjennom skikjøring og sykling. Vi trives veldig bra, så valget om å flytte over grensen var ingen vanskelig beslutning, sier Martin Sturmhoefel.

Trioen har solid erfaring. De har jobbet med alle typer av restauranter. Som eksempel kan nevnes restauranten Harrys i Karlstad, som Martin Sturmhoefel startet i 1997. I 2005 solgte han til Harrys Pubar AB, men fortsatte i virksomheten frem til 2012. De siste årene som deleier, opplæringssjef og etableringssjef. Helen jobbet med økonomi i bedriften, og revisjon fra 2003-2008. Senere har hun blant annet jobbet som økonomikonsulent i Ernst & Young.

– Adam Berglund har arbeidserfaring fra Norge. Han har blant annet jobbet som kokk og kjøkkensjef på Scandic Ishavshotel i Tromsø, og drevet egen cateringsvirksomhet på Lillestrøm. Oppsummert kan vi si at vi utfyller hverandre meget godt, forteller Martin og Helen Sturmhoefel.

Det er Ann Meyer Nordström og Mats Nordström som har drevet Restauranthuset Fageråsen og Skipaviljongen de siste årene. De sa opp sin driftsavtale med Skistar sommeren 2018, og Skistar begynte umiddelbart å lete etter nye drivere.

– Vi så etter noen som både har lang erfaring fra restaurantbransjen og som har erfaring fra å drive i fjellet. Responsen var god, og valget falt på Martin og Helen Sturmhoefel, blant annet på grunn av bakgrunnen fra Harrys Pubar i Sverige, og fra årene i Branäs. Sammen med Adam Berglund har de en super bakgrunn, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i Skistar Trysil.

En av de store nyhetene i fjellet kommende vinter er ny restaurant i Fjellroa. Den gamle Skipaviljongen rives, og med det får de nye driverne en ny restaurant i fanget.

– Restauranten som erstatter Skipaviljongen blir så klart den største forandringen Trysils gjester vil merke med oss som drivere, forteller Martin Sturmhoefel.

– Med fantastisk beliggenhet, større kjøkken, mer enn dobbelt så mange sitteplasser inne samt stor terrasse med god plass, gir det utrolige muligheter.

– Vi har stor respekt for måten Ann og Mats Nordström har drevet de fire spisestedene på, men selvfølgelig kommer vi til å se over konsept, tilbud og åpningstider, og sette vårt preg på det hele. Vi kommer til å bruke sommeren og høsten til å stake ut vår kurs, avslutter ekteparet Sturmhoefel.

Foto: Fra neste sesong overtar Helen og Martin Sturmhoefel driften av fire spisessteder i Trysil: Skipaviljongen, Puben Sankt Olav, Fjellgrillen og Restaurant Pilegrimen. Fotograf: Runa Eggen.