Ukens navn: Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn Devold
Administrerende direktør
NHO Reiseliv

HSMAI vil gjerne bli enda bedre kjent med NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold, og ser for seg ulike måter for samarbeid med NHO og NHO Reiseliv. Kristin Krohn Devold er denne ukens navn i HSMAI.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg leser seks-syv aviser fra seks til åtte om morgenen, og får unna all e-post. Deretter er det stort sett møter sammenhengende fra ni til fire, med medlemmer, myndigheter og andre allierte i reiselivs-verdenen. Tre reisedager i uken er nokså vanlig, men jeg prøver å ikke ha mer enn to netter borte per uke.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Bransjen er kreativ og sosial, så medlemmene er spennende og hyggelige å jobbe sammen med. I tillegg har vi en utrolig fin stab i administrasjonen, som jobber godt som team og der alle tar ansvar uten å måtte detalj-oppfølges.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Mange, særlig de som driver familiebedrifter i generasjoner, med store belastninger fra myndigheter og tilsyn. Og de som tør satse store investeringer på nye bedrifter og arbeidsplasser. Jeg ser også opp til kvinner som tar lederansvar, og dem er det mange av i vår bransje.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har hyggelige sommerfester, julefester og felles samlinger rundt runde dager. Vi har også fire personal treff i året, for å ta pulsen på avdelingene. Vi har felles treninger i regi av idrettslaget i NHO, og vi har NHO Turlag, der flere av oss har vært på topptur sammen. Holmenkollstafetten i år, med felles samling etterpå, blir nok også videreført

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg må innrømme at det vet jeg ikke, siden jeg bare har vært her i fem og et halvt år, og NHO har hatt relasjon til HSMAI mye lenger enn det.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: God fokus på markedsføring og eventer for reiseliv, og ikke minst noen store festdager, der bransjen samles for å feire hverandre.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Ut i naturen, enten på topptur på Sunnmøre, på ski i Hemsedal eller skogstur og jakt i Numedal. Jeg er nesten aldri i byen i helgene, og helgen er en god tid for å besøke medlemmer Norge rundt.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Bedre rammebetingelser for reiselivet. Ikke én øre opp i hotell moms, fjerne den særnorsk formuesskatten på næringsliv og sørge for at de store globale aktørene, som Airbnb, må skatte rapportere all utleie, slik at inntektene blir «hvite» og det blir større rettferdighet i overnattings bransjen.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Tydelig, men i godt humør. Handlingsorientert, rask i svingen.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: En uke ferie i Frankrike for å feire og hvile ut etter en særdeles vellykket årskonferanse med deltager rekord og 750 gjester.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg elsker alle former for ski: slalåm, snowboard, toppturer og så videre. Og jeg spiller Pokemon Go på høyt nivå. Høsten er det elgjakt, og om sommeren er det bading og surfing.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Kindle’n min, så jeg var sikret ubegrenset tilgang på bøker. Leser mye i alle ferier, gjerne én bok per dag.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Viktig at reiselivsnæringen står enda sterkere sammen enn ellers. Det er nødvendig for å få politisk flertall i saker som skader oss, som økt reiselivs-moms. Denne saken må tas opp med alle politikere vi møter, lokalt og sentralt, særlig nå som vi går mot høstens valg.