Scandic har Midt-Norge og Sogn og Fjordanes beste frokost

Scandic i Midt-Norge og Sogn og Fjordane dominerer Twinings Best Breakfast 2019, det uoffisielle Norgesmesterskapet i hotellfrokost. Det er kåret vinnere i fire fylker i Midt og i Vest, og Scandic gjør rent bord.

Scandic Hell, Scandic Nidelven, Scandic Sunnfjord og Scandic Seilet er kåret til den beste hotellfrokosten i henholdsvis Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. I tillegg har Scandic Ishavshotellet og Scandic Parken Ålesund fått utmerkelse for fremragende frokost, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

– Dette er en seier for hele laget. Våre medarbeidere står på sent og tidlig for å videreutvikle og forbedre frokosttilbudet. I år har vi blant annet utvidet satsingen på veganske og grønne alternativer i våre frokostbuffeer. Det er fordi vi ønsker at alle, uansett diett eller matintoleranser, skal få en god start på dagen. Jeg er veldig stolt over at arbeidet bærer frukter, og at vi nok en gang er best på frokost i Midt og i Vest, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Full gass mot landsfinalen i oktober

Scandic Nidelven har vært fylkesvinner i Sør-Trøndelag i alle de femten årene konkurransen har eksistert. Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven, er svært stolt over at de nok en gang er fylkesvinnere. Æren gir han til de ansatte.

– Det er en enorm innsats fra vårt fantastiske frokostteam som gjør dette mulig. De serverer frokost på et skyhøyt nivå hver morgen, 365 dager i året. Det krever lidenskap, dedikasjon og kontinuitet. Jeg er imponert og stolt. Det er en bragd å vinne over så dyktige konkurrenter, sier han.

Nå er Vassdal og teamet klare for et krafttak frem mot kåringen av Norges beste frokost i oktober.

– Nå skal vi virkelig stå på frem til finalen avgjøres i midten av oktober, og gjøre alt vi kan for å ta hjem tittelen Norges beste hotellfrokost for 13. året, avslutter han.

Breakfast in Hell

Nord-Trøndelags beste hotellfrokost får du servert på Scandic Hell. Restaurantsjef Stig-Rune Eilertsen-Bele mener de har funnet suksessoppskriften: Godt teamwork og kortreist mat.

– Det er fantastisk å få anerkjennelse for det arbeidet vi gjør. Det gir yrkesstolthet og motivasjon. Suksessoppskriften er godt samarbeid, både internt på hotellet og eksternt med leverandørene våre. Vi er utrolig heldige som er omgitt av så mange dyktige lokale produsenter, som ønsker å samarbeide med oss. Slik får vi virkelig vist hva regionen har å by på, forteller han.

Dagens viktigste måltid

For syvende året på rad er det Scandic Sunnfjord som stikker av med seieren i Sogn og Fjordane. Odd Erik Gullaksen, hotelldirektør hos Scandic Sunnfjord, tror på variasjon og valgfrihet når det kommer til det han kaller dagens viktigste måltid.

– Frokosten er det måltidet flest av våre gjester spiser. Derfor er det også det viktigste. Vi er opptatt av at det er gjesten som er i førersetet. Hos oss skal du selv få velge om du vil skeie ut eller spise sunt, kaldt eller varmt, vegansk eller egg og bacon, sier Gullaksen.

Jubel i Molde

I år, som for to år siden, må du til Rosenes by og Scandic Seilet for å finne den beste frokosten i Møre og Romsdal. Hotelldirektør, Vanja Langsåvold Braute, jubler over seieren.

– Vi er strålende fornøyd med å gjenerobre frokosttronen. En varm velkomst, god atmosfære og personlig service er viktige grunner til at vi stakk av med seieren i år. Vi jobber hardt for å skape en god frokostopplevelse for våre gjester, og da er det ekstra gøy å vinne. Dette skal feires, sier hun.

Prestisjetung kåring

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. året på rad.

Foto: Scandic Nideleven: Fruktområdet i hotellets frokostbuffet. Foto fra Scandic Hotels.