Talentjakt: fire fikk jobb på Comfort Hotel Bergen Airport

Comfort Hotel Bergen Airport har, gjennom en nytenkende rekrutteringsprosess, funnet fire nye stjerner til sitt team på Flesland.

– Dette har vært en fantastisk reise og en utrolig hyggelig måte å rekruttere på, sier Erlend Fardal Lunde, som er General Manager på hotellet.

I samarbeid med NAV Vestland og Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen kommune gjennomførte hotellet i februar hotellkurs og talentjakt. I alt 32 personer fikk sjansen til å lære om hotellbransjen og vise seg frem.

– Av disse 32 tok vi med oss ni fantastiske personer videre i praksis. Disse ni er nå blitt til fire, som har fått kontrakt med oss, forteller Lunde.

Mohammed Alaa Al Shahrour og Johan Abdul Gani har fått deltidskontrakt som servitører. Det samme har Daniel Adel Larsen og Ian Youssef Hashwa fått på housekeeping. Kontraktene gjelder i første rekke ut sommersesongen, men hotellet ønsker å ha med seg de fire stjernene også etter at turistsesongen er på hell.

– Vi ser allerede at de tar mer ansvar og kan utføre mange oppgaver på egenhånd. På veldig kort tid er de blitt verdifulle medlemmer av vårt team, sier Lunde stolt.

– Rekrutteringsprosjektet har gitt oss enorm energi og virkelig vist at vi gjør helt rett i å se bak CV-en. Disse stjernene hadde vi ikke fått om vi ikke hadde gjennomført dette prosjektet, sier Victor Aguiar og Iveta Lagzdkalne, som henholdsvis er restaurantsjef og husøkonom.

Mohammad, Johan, Ian og Daniel ser alle frem til å starte sine karrierer i hotellbransjen:

– Dette har vært en unik mulighet for oss, forteller de.

– Jeg gleder meg stort over at vi, gjennom å gjøre noe nytt og originalt, har klart å bidra til at fire mennesker får oppfylt sin drøm: å få en jobb, avslutter Lunde.

Foto: Daniel Adel Larsen, Erlend Fardal Lunde, Ian Youssef Hashwa, Iveta Lagzdkalne, Johan Abdul Gani, Victor Aguiar og Mohammad Alaa Ak Shahrour. Foto fra Comfort Hotel Bergen Airport.