Haut Nordic skal drifte nytt prestisje-hotell

Haut Nordic-konsernet skal drifte et nytt hotell i den nye flyplass-byen Oslo Airport City på Gardermoen. Hotellet, med en byggekostnad på 800 millioner kroner, åpner dørene for gjestene sommeren 2022.

Oslo Airport City (OAC) har inngått avtale med hotell- og facility-konsernet Haut Nordic om drift av et nytt hotell og en rammeavtale om å tilby facilitytjenester, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Viktig avtale

Administerende direktør Thor Thoeneide i OAC forteller at avtalen er viktig for områdets videre utvikling.

– Oslo Airport City kommer til å skape 10.000 arbeidsplasser, og blir et nytt nærings-tyngdepunkt i Norden. Prosjektet vil kreve at den sosiale infrastrukturen er på plass. Derfor er avtalen med Haut Nordic viktig for oss. Haut Nordic forstår hva vi prøver å skape, og har et innovativt og solid hotell- og facility-konsept som matcher dette godt, sier han.

Oslo Airport City (OAC) blir Norges største næringspark, med over én million kvadratmeter i areal, og skal ligge rett ved siden av OSL. Flyplass-byen skal utvikle et område for hotell og konferanse, kongress, handel og kontor.

Det nye hotellet får en byggekostnad på 800 millioner kroner, og er planlagt å stå ferdig sommeren 2022. Blant fasilitetene blir 1000 gjestesenger, møtesenter til 500 gjester, takterrasse og eget velværesenter.

Administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic er tydelig på at hotellets gjester kan vente seg effektive logistikkløsninger.

– Det blir kort reisetid mellom hotell og flyplass. Hotellet vil blant annet være tilknyttet sykkel- og bilpool og Airport Express. Sammen med etableringen av Miklagard hotell, som ligger ni minutter fra OSL, utgjør hotellet på OAC en viktig satsnig i regionen for Haut Nordic, forteller han.

Ny måte å jobbe på

– Snaut to millioner nordmenn bor en to timers kjøretur unna UAC. Med nærheten til OSL vil man samtidig raskt kunne nås av 300 millioner europeere. Det legger til rette for en ny måte å jobbe på, ved at arbeidstagere ikke er avhengige av å bo i osloområdet for å være tett på næringslivet her, forklarer Prestegard.

I tillegg til sterkt fokus på effektiv infrastruktur og tilgjengelige servicetilbud, utvikles OAC med betydelig vekt på bærekraft.

– OAC utvikles med energieffektivitet høyt oppe på agendaen. Det passer oss godt. Når man i tillegg har en plassering hvor bedrifter som tidligere har måttet reise mye lengre for å møtes i gode fasiliteter, nå kan treffes og arbeide her, gir det gode og bærekraftige løsninger, avslutter Prestegard.

Fakta om Oslo Airport City

Etablert i 2016

By- og stedsutvikler som skal bygge en ny og bedre by beliggende mellom Oslo lufthavn Gardermoen/OSL og Jessheim

Selskapet eier 1050 dekar og planlegger utvikling og utbygging av cirka 1.000.000 kvm

Selskapets visjon springer ut fra Norges- og Oslo-regionens vedtak om knutepunkt-utvikling av levende byer beliggende rundt Oslo, med god kollektivdekning

Foto: Slik kommer Oslo Airport City (OAC) til å arte seg. Illustrasjon fra Haut Nordic.