Høyere enhetsinntekter og bedre punktlighet for Norwegian i mai

Norwegians trafikktall for mai viser at nesten 3,4 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Punktligheten øker for niende måned på rad.

Totalt 3.362.413 passasjerer fløy med Norwegian denne måneden, 59.047 færre enn i samme måned i 2018. Den totale trafikken (RPK) økte med fire prosent og kapasiteten (ASK) med fire prosent. Fyllingsgraden var på 86,1 prosent, ned 0,4 prosentpoeng, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i mai i år enn i fjor, påvirket av at vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken. Tallene viser også at passasjerene reiser lengre og enhetsinntektene er høyere denne måneden enn på samme tid i fjor. Veksten flater ut, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, etter en periode med kraftig ekspansjon og betydelige investeringer. Det er også gledelig å se at vårt målrettede arbeid for å bedre punktligheten fortsetter å gi resultater, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,3?prosent av de planlagte flyvningene i mai. Punktligheten var på 81 prosent (opp 3,7 prosentpoeng).

Selskapet fikk levert én fabrikkny 787 Dreamliner i mai.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.