Scandic er best på frokost i Norge

I dag ble det kjent at Scandic er best på frokost i ti av landets fylker. Mer enn 400 hoteller er blitt vurdert i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, og Scandic har nok en gang flest fylkesvinnere på pallen. Scandic er dermed den hotellkjeden i Norge som tilbyr best frokost flest steder i landet.

Nå er de beste hotellfrokostene i alle landets fylker kåret av Haugen-Gruppen, i det uoffisielle NM i hotellfrokost, og det er liten tvil om hvem som har flest hoteller på seierspallen. 19 fylkesvinnere er valgt ut, og Scandic kan skilte med over halvparten av vinnerne, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Dette er fantastiske resultater for Scandic. I dag er jeg stolt over alle våre dyktige medarbeidere. At vi nok en gang har flertallet av fylkesvinnerne i denne konkurransen beviser at vi står støtt med vår solide frokostposisjon i Norge, og at vårt arbeid gir resultater. I Scandic serverer vi Norges beste frokost og det skal vi fortsette med, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Scandic arbeider hele tiden med å utvikle og forbedre frokosttilbudet på sine hoteller rundt om i landet, og har blant annet introdusert flere tiltak for å kunne servere en mer bærekraftig frokost.

– Vi har et sterkt fokus på frokost året rundt og jobber kontinuerlig for å videreutvikle frokosttilbudet vårt. Nylig utvidet vi derfor satsingen på veganske, grønne og lokale alternativer i våre frokostbuffeer. På en typisk Scandic-frokost vil man derfor nå kunne finne produkter som vegansk ost, havregrøt, yoghurt, postei, falafel og hummus. I tillegg har vi et bredt utvalg av allergivennlige alternativer. Alle våre gjester, uavhengig av preferanser eller allergi, skal få den beste starten på dagen hos oss, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

Beste hotellfrokost i Vestfold

I dag ble det kjent at Scandic Park Sandefjord er kåret til den beste hotellfrokosten i Vestfold for ellevte gang. Dermed tar hotellet den tiende Scandic-seieren i den prestisjetunge konkurransen. I tillegg får Scandic Oslo Airport utmerkelse for fremragende frokost.

Thomas Ødegård, hotelldirektør på Scandic Park Sandefjord, er svært stolt over at de nok en gang er fylkesvinnere. At hotellet har vunnet hele elleve ganger setter derimot ingen stopper for arbeidet med å gjøre Vestfolds beste frokost enda bedre.

– Dette er virkelig moro! Frokosten er noe vi jobber med hver eneste dag og noe alltid vil bli bedre på. I løpet av året har vi derfor åpnet en helt ny frokostrestaurant, med en utvidet frokostbuffé og en ny og integrert omelettstasjon. Det gjør at vi nå kan tilby enda flere lokale produkter. Vi kan blant annet friste med lokalprodusert syltetøy, saft, honning og syltet gresskar fra Vestfold. I tillegg har vi også fått et eget vegansk hjørne i frokostbuffeen, hvor vi serverer smakfulle og grønne alternativer. Nå ser vi frem til en storslått feiring med flagg og rød løper i morgen, forteller han.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. året på rad.

Fylkesvinnere i Twinings Best Breakfast 2019

Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen
Hedmark: Scandic Elgstua
Hordaland: Scandic Byparken
Møre og Romsdal: Scandic Seilet
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Oppland: Scandic Valdres
Rogaland: Scandic Maritim Hotel Haugesund
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
Vestfold: Scandic Park Sandefjord
Østfold: Refsnes Gods
Akershus: Thon Hotel Oslofjord
Aust-Agder: Thon Hotel Arendal
Finnmark: Thon Kirkenes
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Telemark: Thon Hotel Høyers
Troms: Thon Hotel Harstad
Vest-Agder: Radisson Blu Caldonien

Utmerkelse for fremragende frokost:

Akershus: Scandic Oslo Airport, og Thon Hotel Oslo Airport

Hordaland: Hotel Norge by Scandic og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Oslo: Clarion The Hub, The Thief, Radisson Blu Scandinavian Hotel, Thon Storo, og Thon Terminus

Rogaland: Thon Hotel Stavanger

Sør-Trøndelag: Hotel Britannia

Troms: Scandic Ishavshotellet

Østfold: Støtvig Hotel

Foto: Fra frokostbufeen på Scandic Park Sandefjord. Foto fra Scandic Hotels.