Norwegian størst på flyvninger mellom Spania og Norden

Norwegian er nå det flyselskapet som flyr aller flest passasjerer mellom Spania og alle de nordiske landene, med en markedsandel på 43 prosent. Norwegian har fraktet 5,35 millioner passasjerer mellom Norden og Spania det siste året. Det viser offisielle tall fra den spanske flyplassoperatøren AENA.

Etter å ha overtatt plassen som største Spania-operatør fra Island i april er Norwegian nå det selskapet som frakter aller flest reisende mellom Norden og Spania. Med en markedsandel på 43 prosent, er det ingen andre flyselskaper som har flere reisende mellom Spania og Norge, Spania og Sverige, Spania og Danmark, Spania og Finland, samt Spania og Island enn Norwegian, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Norwegian begynte å fly til Spania allerede i 2003, og har løpende bygd opp en solid tilstedeværelse i landet, til stor glede for både nordiske og spanske reisende, og ikke minst spansk turistnæring. I sommer tilbyr vi 65 ruter mellom Spania og Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, flere enn noe annet flyselskap. For de eventyrlystne, som vil å oppleve enda mer på sin Spania-ferie, er det også mulig å kombinere flere spanske destinasjoner ved å velge Norwegians innenriksruter i Spania. For dem som fortsatt ikke har bestilt sin sommerferie er det fortsatt mulig å gjøre noen skikkelige Spania-kupp nå, sier kommersiell direktør, Helga Bollmann Leknes.

Med 65 direkteruter bidrar Norwegian med økt turisme, nye arbeidsplasser og verdiskaping, både i Norden og i Spania. Norwegian har vært det største flyselskapet mellom Spania og Norge siden 2008, mellom Spania og Danmark siden 2011, mellom Spania og Sverige siden 2013, og mellom Spania og Finland siden 2018. Island var det siste nordiske landet som manglet, og i april i år inntok Norwegian førsteplassen også her.

Selskapet flyr følgende ruter mellom Norge og Spania:

Fra Oslo flyr Norwegian til Alicante, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Malaga, Mallorca, Tenerife Sør.
Fra Trondheim flyr Norwegian til Alicante, Barcelona og Malaga.
Fra Tromsø, Ålesund og Evenes flyr Norwegian til Alicante.
Fra Bergen flyr Norwegian til Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Malaga og Mallorca.Fra Sandefjord/Torp flyr Norwegian til Alicante, Gran Canaria og Malaga.
Fra Stavanger flyr Norwegian til Alicante, Barcelona, Malaga og Mallorca.

Foto: En Boeing 737-800 fra Norwegian. Foto fra Norwegian.