Ustabilt vær skaper salgsboom av charterreiser

Tidligere i år gikk salget av sommerreiser noe tregere enn vanlig for reisearrangørene. Fjorårets varme sommer gjorde at flere nordmenn avventet feriebestillingene for å se an årets sommervær. De siste ukenes ustabile vær har derimot fått fart på salget. Bare de to siste dagene har Norges største reisearrangør solgt over 80 prosent flere reiser enn samme tid i fjor.

– Ja, det er hektiske dager i bransjen nå. Det er tydelig at mange etternølere nå bestiller reiser for å være garantert litt sol og varme i sommerferien, forteller informasjonssjef i Ving Siri Røhr-Staff.

Og det er ikke bare sommerreisene som får bein å gå på om dagen. Også reiser for høsten og vinteren går unna i stort tempo, ifølge reisearrangøren.

– Vintersalget går faktisk enda bedre, opp hele 90 prosent de siste to dagene. Jeg tenker at dette er de som skal ha hjemmeferie i sommer, men som vil sikre seg en utenlandstur til varmere strøk senere i år, forklarer informasjonssjefen.

Fortsatt ledige reiser

Men til tross for at bestillingene tikker inn er det fortsatt muligheter for dem som ønsker seg sol og varme.

– Det er fremdeles ledige reiser igjen i juli, men det begynner å tynne seg ut. De mest populære hotellene våre blir alltid bestilt først. Vi har allerede flere utsolgte reiser til våre mest populære hoteller neste sommer. De blir booket med en gang de legges ut, avslutter Røhr-Staff.

Foto: Familiehotellet Sunwing Alcudia Beach på Mallorca. Foto fra Ving.