Høyere enhetsinntekter og bedre fyllingsgrad for Norwegian i juni

Norwegians trafikktall for juni viser at nesten 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Enhetsinntektene er opp ti prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Totalt 3.475.337 passasjerer fløy med selskapet denne måneden, 21.948 færre enn på samme tid i 2018. Den samlede trafikken (RPK) økte med syv prosent og kapasiteten (ASK) med fem prosent. Fyllingsgraden var på 91,5 prosent, opp ett prosentpoeng, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i juni i år enn i fjor. På langdistanse-rutene er antall reisende betydelig høyere, mens nedgangen kommer på kortdistanse-rutene, hvor vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken samt redusert charterkapasitet. I juni har vi fått inn enda en Boeing 787 Dreamliner i flåten, som nå består av 36 nye, mer drivstoffeffektive langdistansefly. Strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet ligger fast, og enhetsinntektene er nå ti prosent høyere enn vi rapporterte på samme tid i fjor, noe jeg er godt tilfreds med, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i juni. Punktligheten var på 70,9 prosent (uendret fra samme tid i 2018). Punktligheten denne måneden påvirkes negativt av at selskapet har 18 Boeing 737 MAX på bakken, og dermed benytter mer innleiefly enn normalt.

Norwegian fikk levert én fabrikkny 787 Dreamliner i juni.

Foto: En Boeing 737-800 fra Norwegian. Foto fra Norwegian.