Ingunn Weekly: Nordic Travel Tech Lab

I dag ble det arrangert et spennende HSMAI-frokostmøte på Thon Hotel Opera i Bjørvika – i samarbeid med Nordic Travel Tech Lab og Norsk Reiseliv.

Reiselivsnæringen er blant de næringene som endres raskest ved å ta i bruk ny teknologi. Det er derfor viktig å legge til rette for teknologisk utvikling, utviklingssamarbeid og inkubatorordninger for teknologigründere. Internasjonalt er reiselivsteknologi (traveltech) et satsingsområde hvor det er betydelig aktivitet, både fra oppstartselskaper, investorer og etablerte aktører.

Bedriftene Aispot AS (start-up innen Traveltech), MJGroup II AS (investor innen Traveltech), Auratus Capital AS (rådgiver innen Traveltech), med støtte fra bransjeorganisasjonen Norsk Reiseliv og Thon Hotels, har gått sammen i et nettverk med sikte på å gjøre Norden til et sentrum for Traveltech, og i dag fikk vi lære mer om arbeidet som blir nedlagt for å legge til rette for Oslo og Akershus som naturlig sentrum for en nordisk traveltech-satsing.

Laurent Queige from Welcome City Lab i Paris var hoved-foredragsholder, og det var svært spennende å høre om hvordan de har arbeidet, både med sine løsninger og med å få på plass en fransk Traveltech-klynge.

Jan Hassel orienterte oss om de spenstige ambisjonene til Nordic Travel Tech Lab, mens Kjetil Smette i Thon Hotels fortalte om hotellkjedens vyer på området. AISPOTs grunnlegger og styreleder Harald Jellum delte også rundhåndet av nyttig informasjon.

Deretter var det en debatt ledet av HSMAIs tidligere styreleder Martin Jørgensen, som nå er styreleder i Scandinavian Travel Labs AB – og initiativtager til Nordic Travel Labs.

Om lag 40 deltagere fra reiseliv og IT-bransjen var til stede, og kunne returnere til jobb med hodene fulle av inspirasjon, etter en lærerik og hyggelig sammenkonst på Thon Hotel Opera.

Tusen takk til alle sammen!

Klikk på bildene for større gjengivelse:

Og her et knippe av dagens presentasjoner (scroll opp og ned i de to «vinduene»):

PDF WCL English 08 19

TRAVELTECH PRES HSMAI

Du kan også laste ned Welcome City Labs Trend Book her.

Ha en riktig god helg!

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
President & CEO
HSMAI Region Europe

Toppfoto: Laurent Queige, Kjetil Smette, Harald Jellum og Jan Hassel.