Avis Budget Group og Ford fornyer bilutleie i Europa

Som et ledd i planen om å fornye bilutleie-bransjen kunngjorde Avis Budget Group denne uken en avtale med Ford Commercial Solutions om å koble nærmere 14.000 Ford Motor Company-biler til Avis Budget Groups europeiske flåte.

De tilkoblede kjøretøyene gir Avis-kundene mulighet til å styre hele billeien gjennom Avis’ mobilapp, inkludert valg av kjøretøyet de ønsker å leie, oppgraderinger og mulighet for å utvide leietiden. Selv det å returnere leiebilen er automatisert med den tilkoblede teknologien, og skjer med et enkelt klikk i appen.

I tillegg vil de Internett-tilkoblede Ford-kjøretøyene gi verdifull data i sanntid, som kjørelengde, drivstoffnivå og informasjon om kjøretøyets tilstand. Dette gjør leieprosessen enklere for kundene, fordi Avis Budgets flåteansvarlige kan få informasjonen de trenger raskere.

4000 Ford leiebiler på nett allerede i år

Ford Commercial Solutions står også bak telematikkløsninger som har en enklere og mer effektiv måte for Avis Budget Group å koble opp kjøretøy på nett, redusere kostnader og innføre ettermarkeds-løsninger. Mer enn 4000 Ford-kjøretøy i Avis Budget Group er forventet å være online i løpet av 2019. Enda 10.000 biler vil være det i løpet av 2020.

Økt effektivitet og mer strømlinjeformet kundeopplevelse

– Etter at vi først kunngjorde at mer enn 35.000 Ford-kjøretøy i vår amerikanske flåtekobles opp på nett, er denne utvidelsen, med ytterligere 14.000 tilkoblede biler i Europa, et vitnesbyrd om vårt forhold til Ford Commercial Solutions og en viktig milepæl på vei mot målet om å ha en global flåte av tilkoblede biler. Med bilene på nett øker effektiviteten og leverer en mer strømlinjeformet on-demand-opplevelse til våre kunder, sier Fleet Service Director International i Avis Budget Group, Valerie Chenivesse.

– Det er flott å kunne jobbe sammen med en organisasjon som deler våre mål om å flytte grensene for både nett-tilkobling og innovasjon, når vi nå er på full fart inn i en ny verden for mobilitet, fortsetter hun.

Ingen behov for tredjeparts-løsninger

For å koble sammen sine integrerte telematikkløsninger bruker Ford Commercial Solutions den åpne plattformen Transportation Mobility Cloud (TMC) fra Autonomic. Denne håndterer informasjonsflyten på en sikker måte til og fra kjøretøyenes innebygde modem. Gjennom dette partnerskapet får også Ford Data Services fordelen av Ford-kjøretøyenes innebygde tilkoblingsmuligheter og dataoverføring direkte fra kjøretøyet til TMC, uten behov for tredjeparts-utstyr, programvare eller styring.

Dataene blir enkelt håndtert gjennom flåteeierens egne interne IT-systemer eller telematikkløsninger gjennom TMC. Dette gir virksomhetene enkel tilgang til viktig informasjon som kan forbedre både deres drift og den overordnede kundeopplevelsen.

Alle nye Ford-kjøretøy i Europa online i 2020

– Ford Data Service og TMC gjør det mulig å levere data og innsikt om en hel flåte i sanntid. Med slik innsikt blir den daglige driften mer effektiv for våre partnere og deres kunder. Vi er svært fornøyde med å jobbe med Avis Budget Group, som er like innstilt på å få en helt tilkoblet flåte av biler som oss. Alle våre nye kjøretøy som blir levert til Europa skal mot slutten av 2020 være tilkoblet, lover direktør for Ford Commercial Solutions i Europa, Dave Phatak.

En egen forretningsenhet i Ford Smart Mobility LLC, Ford Commercial Solutions, har ett eneste mål. De skal hjelpe flåter å forbedre sin driftseffektivitet ved å tilby OEM-data som er verifisert av Fords ingeniører, som drivstofforbruk og data om kjøretøyets tilstand.

Foto: En 2019-modell av Ford Focus Active. Foto fra Ford Motor Norge AS.