Enormt engasjement for å navngi Hasles nye hotell

15. august utlyste Petter A. Stordalen en navnekonkurranse for å finne det rette navnet til det nye Quality-hotellet som bygges på Hasle i Oslo. På bare én uke kom det inn 1174 forslag, og endelig har hotellet fått et navn.

I april 2021 står det nye hotellet klart på HasleLinje, en ny bydel mellom Hasle, Løren og Økern i Oslo. Hotellet får 217 moderne rom, konferansesal for 475 personer, ni møterom og gode møtefasiliteter, treningssenter, restaurant og bar. Hotellet skal bli en møteplass for naboene i området – både for bedriftene rundt og beboerne, og Quality Hotel ønsket derfor å involvere folket i jakten på hotellets navn. 15. august annonserte Petter A. Stordalen navnekonkurransen. Én uke senere ble konkurransen avsluttet og 1174 forslag hadde kommet inn.

Det nye navnet er Quality Hotel HasleLinje.

– Navnekonkurransen har gått over all forventning. Vi fikk inn 1174 navneforslag og det er virkelig helt fantastisk å se det store engasjementet! Juryen falt for navnet Quality Hotel HasleLinje på grunn av den sterke tilknytningen til nabolaget og områdets rike historie. Hotellet kommer til å bli nabolagets hotell og vi gleder oss enormt til åpning i 2021, sier Fredrik Ekelund, kjededirektør i Quality Hotel.

På det historiske industriområdet rundt lagerbygningen til det som en gang var Vinmonopolets tapperi, utvikler Höegh Eiendom, AF Gruppen og Profier et helt nytt nabolag . I tillegg til hotell bygges det miljøvennlige, funksjonelle kontorbygg, tilrettelagt for det nye arbeidslivet, og topp moderne boliger i grønne omgivelser.

– Vi gleder oss veldig til at det allerede gode og mangfoldige miljøet på HasleLinje berikes med et nabolags-hotell. Vi har siden kjøpet av eiendommen etter Vinmonopolet/Arcus i 2007 planlagt en liten by med ulike funksjoner. En by preges av mangfold, et sted der folk jobber, bor, går på skole, handler og lever. En by må også ha et hotell. Quality Hotel HasleLinje blir prikken over i-en på Hasle, sier Christian Geelmuyden, utleiesjef i Høegh Eiendom.

I dag jobber 1750 personer på HasleLinje, og i nær fremtid vil 6000 ha sin kontorplass her. Rundt 1600 mennesker vil bo i Krydderhagen og i Bygg01, og nærmere 20.000 personer til i umiddelbar nærhet.

– Vi syns det var morsomt at hotellet ville invitere bredt til en navnekonkurranse, med en overveldende interesse – nesten 1200 forslag! Navnet forteller tydelig hvor i Oslo hotellet ligger, samtidig som det knytter hotellet til nabolaget HasleLinje. Vi er veldig fornøyde med navnevalget, sier Geelmuyden.

I konkurransen var det ikke bare én person som vant, men totalt fem personer kom med samme navneforslag. Vinnerne blir invitert til innvielsesfesten og blir også blant de første som får overnatte på hotellet.

– Så utrolig gøy at det var mitt forslag som vant! Jeg syns det enkle ofte er det beste, og derfor foreslo jeg Quality Hotel HasleLinje. Et fint og moderne navn som passer godt inn i nabolaget og miljøet, sier Monica Hansen Jbara, en av de stolte vinnerne.

Fakta om hotellet

Hotellkjede: Quality Hotel™ (en del av Nordic Choice Hotels)
Arkitekt: Ghilardi Hellsten
Huseier: Höegh Eiendom
Totalentreprenør: AF Gruppen
Hotellrom: 217
Konferanse: 9 møterom og 1 storsal med kapasitet til opptil 475 personer
500 kontorplasser integrert i hotellet
Restaurant & bar
Treningssenter: STERK Helse i hotellets 1 etasje

Foto: Høegh eiendoms utleiesjef Christian Geelmuyden og Nordic Choice Hotels’ administrerende direktør Torgeir Silseth ved kunngjøringen av navnet på Quality Hotel HasleLinje i Oslo. Foto fra Quality Hotel.