Vegan Weekend fortsetter på Quality Hotel Residence

I helgen går Vegan Weekend nok en gang av stabelen på Quality Hotel Residence i Sandnes. En rekke foredragsholdere skal sette en grønnere hverdag på agendaen, i tillegg til å løfte diskusjonen om kontroversielle temaer innen kosthold og helse.

Siden oppstarten i 2016 har Vegan Weekend rukket å bli en etablert festival, hvor hovedmålet er å inspirere besøkende til å ta grønnere valg i hverdagen. Årets festivalprogram er spekket med alt fra yoga, prøvesmaking, kokkekurs, til debatter og foredrag. Ekteparet bak Vegan Weekend, Carsten og Jorunn Bonderup, legger ikke skjul på at de ser frem til det som nå blir den fjerde utgaven av festivalen.

– Vi er alltid like spent. I år har vi fått tak i så utrolig mange spennende aktører, som gir rom for både refleksjon og inspirasjon. «Det grønne» begynner sakte men sikkert å slå rot i samfunnet vårt, og vi finner det givende å inspirere andre til å ta valg som er bedre for miljø, egen helse og dyrene. Vi har brukt mye tid på å finne den riktige sammensetningen for å få en komplett helg, men nå er vi akkurat der vi vil være, sier Vegan Weekend-medstifter Jorunn Bonderup.

Det er liten tvil om at maten spiller en viktig rolle under helgens happening. Lørdag 7. september og søndag 8. september holder en av Norges mest kjente vegetarbloggere, Mari Hult, kokkekurs, med temaene «Norsk, sunt og vegansk» og «Hjemmelaget burger og farse. Lær å erstatte kjøtt ferdigprodukter». Xoco by Carina byr på sjokoladesmaking før lørdagens bankettmiddag. Den nye kjøkkensjefen på Quality Hotel Residence, Leon Janev, gleder seg til å kokkelere vegansk mat for årets festivaldeltakere.

– Jeg brenner for å ta det tradisjonelle til et nytt nivå, og syns det er fantastisk å bli utfordret på denne måten! Prøvesmakingen av årets meny var ifølge mine gjester veldig vellykket, og jeg kan ikke annet enn glede meg til å presentere dette for årets deltagere på Vegan Weekend, sier den ferske kjøkkensjefen.

Programmet for Vegan Weekend 2019 finner du her.

Foto: Ekteparet bak Vegan Weekend, Carsten og Jorunn Bonderup. Foto fra Quality Hotel.