Økt fyllingsgrad og høyere enhets-inntekter

Norwegians trafikktall for august viser at over 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Enhets-inntektene økte med tre prosent og fyllingsgraden var på 90 prosent, opp 0,4 prosentpoeng.

Totalt 3.503.913 passasjerer fløy med selskapet denne måneden. Den totale trafikken (RPK) økte med fem prosent og kapasiteten (ASK) økte med fire prosent, skriver Norwegian i en pressemelding.

– Trafikktallene viser at flyene er fullere og at enhets-inntektene er høyere. I tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, flater veksten nå ut. Vi er også godt fornøyd med utsiktene for billettsalget fremover, spesielt på interkontinentale ruter og i Norden, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Selskapet har redusert CO2-utslippene i august fra 70 til 69 gram per passasjerkilometer, sammenlignet med samme periode i fjor. Med en gjennomsnittsalder på 3,8 år, har Norwegian en av de mest drivstoffbesparende og miljøvennlige flyflåtene i verden. Takket være den unge flåten har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i august. Punktligheten var på 76,2 prosent, og ble negativt påvirket av generelle sommer-forsinkelser i europeisk luftrom utenfor Norwegians kontroll. I tillegg har selskapets bruk av innleie-fly påvirket punktligheten negativt.

Foto: Kabinansatte om bord i en av Norwegians Boeing 737-800. Fotograf: Bo Mathisen.