Ukens navn: Ulf Stigen

Ulf Stigen
Høyskolelektor
Institutt for markedsføring, Oslo
Høyskolen Kristiania

Ulf Stigen jobber som høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, innenfor serviceledelse, fortrinnsvis for hotell- og reiselivs-studenter. Han har også sitt eget lille selskap, Escalera, der det for tiden drodles mye rundt forventningsstyring, kundetilfredshet, kundereisen og kunde-feedback. Ulf startet sin reiselivs-karriere med Ving på Mallorca, før ferden gikk videre til Zürich, Stuttgart og Sydney. Han bor på Holtet i Oslo, hverken med hund eller kjæreste.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Denne høsten har jeg 150 sylferske studenter, både i Bergen og Oslo. Så det blir ukentlig pendling mellom de to byene. Hotellbransjen har for øvrig stilt opp som gjesteforelesere og med hotellbesøk på en herlig og engasjerende måte i begge byer. Stor takk til blant annet Festningshotellene, Scandic Hotels, Nordic Choice, Radisson, Son Spa og Hoel Gård. Og så må jeg snart børste støv av reiselivs-podkasten Travel Inside. På tide med noen nye episoder snart!

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At vi som ansatte har frihet til å selv kunne utforme arbeidshverdagen, samtidig som jeg har mange fantastiske og særegne kolleger. Som foreleser i serviceledelse har jeg mulighet til å knytte teori og praksis opp mot hverandre. Og ikke minst så lærer jeg utrolig mye av studentene mine.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Nei. Charter-Svein? Eller er det her man skal svare Nelson Mandela? Må jeg komme med et navn så blir det kanskje Björn Borg.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Jeg er svært lite opptatt av tradisjoner.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Egentlig helt siden 1998. Så var jeg «passivt medlem» de årene jeg bodde i Sydney, men nå er jeg tilbake som aktivt medlem. Høyskolen Kristiania og HSMAI utfyller hverandre på en flott måte. Vi bidrar med det faglig-teoretiske og HSMAI gjør en utmerket jobb for reiselivsnæringen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Både formelle og uformelle møteplasser. Så syns jeg HSMAI er lite konservative, og evner å snu seg raskt rundt og være dagsaktuelle.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg har stor tro på mindre, uformelle arenaer der vi kan utveksle erfaringer og lære av hverandre. Jeg er veldig for åpenhet, selv om mange av medlemmene er konkurrenter. Og så må jeg skryte litt av det nye sertifiserings-programmet til HSMAI, Excelling at Customer Centricity (ECC). Dette tredagers programmet har modnet over tid, og fremstår nå som et unikt tilbud for alle serviceorganisasjoner. Jeg er selv påmeldt på neste samling, så jeg håper å se noen bransjefolk i Oslo 4.-6. desember!

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Da reiser jeg ut på hytta, som jeg for tiden oppgraderer. Casa del Lupo ligger mellom Tofte og Filtvet. Akkurat nå er det en byggeplass, men ganske snart er jeg igjen i gang med å vanne morelltrærne og luke i jordbærbedet, før jeg kikker inn i kjøleskapet og ser om jeg finner en flaske med bobler. Etter det håper jeg noen andre lager maten, mens jeg spiller Minor Majority, Lars Winnerbäck og The Smiths passe høyt. Så er det bare å nyte utsikten, cruisebåtene, Stena Line og Color Line som seiler inn Oslofjorden.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Da ville jeg ansatt meg selv som ny reiselivsminister (og naturligvis gått av som statsminister).

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Haha, det kommer vel an på hvem du spør. En sagnomsust tennis-backhand (men elendig serve), syvsover, snill, engasjert, svært lite engstelig, uformell og sær.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Jeg har leilighet i Villajoyosa på Costa Blanca. Så juleferien er spikret der nede. Ellers er Lars Winnerbäck snart ute på ny turne. Så jeg håper det blir en helg i Stockholm eller Göteborg ganske snart.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg spiller en del tennis (og tar gjerne imot en utfordring fra noen av HSMAIs medlemmer). Og så er jeg i samtaler med old boys-laget til KFUM Oslo for å gjøre comeback på Ekebergsletta sommeren 2020.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Ingredienser til å lage kokosboller.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Nei!