Nå blir Alexandra hotellsjef i Lofoten

Fra Virgin i Australia til rorbuhotell i Kabelvåg

Hun hadde egentlig sett for seg et liv som trener, med sport og konkurranser som levebrød. Nå blir hun i stedet hotellsjef i Lofoten. Det kan hun takke Virgin-eier Richard Branson for.

Smaken på reiseliv
Alexandra Anker blir hotellsjef på Nyvågar Rorbuhotell i Kabelvåg i Lofoten. Hun kommer fra jobben som bookingansvarlig og resepsjonssjef på Henningsvær Bryggehotell.
«Jeg gleder meg masse til å lede teamet som skal utvikle Nyvågar Rorbuhotell videre», sier Alexandra Anker, som egentlig hadde sett for seg en helt annen retning i livet da hun forlot Oslo og toppfotball på Røa og satte kurs mot Melbourne i Australia.
Hun fortsetter «Jeg trodde jeg skulle utdanne meg for et liv innen idretten. Men i stedet tok jeg et halvårlig kurs i et selskap eid av Richard Bransons reisegigant Virgin. Deretter fikk jeg jobb i et reisebyrå som tok seg av bookinger, bestillinger og tilrettelegging av reiser og gode opplevelser for andre. Jeg fikk smaken på reiselivet, og da var det gjort.»

Drømmen om Lofoten
Etter sju år i Australia gikk veien hjem til Norge, og videre til vakre Lofoten. I forkant av rekordsommeren i fjor fikk hun jobb på Henningsvær Bryggehotell – og begeistringen for Lofoten var for alvor tent.

Alexandra Anker, ny hotellsjef på Nyvågar Rorbuhotell

«Jeg ble vilt begeistret over den flotte naturen, de flotte opplevelsene og de hyggelige menneskene i Lofoten. Her vil jeg gjerne leve og bo», sier Alexandra Anker. Hun fortsetter «Jeg har trivdes godt i Henningsvær, men gleder meg veldig til å ta fatt på spennende oppgaver i nabobygda Kabelvåg.»

«Vi skal videreutvikle Nyvågar Rorbuanlegg, og befeste den posisjonen stedet har som en egen destinasjon i Lofoten. Her kan gjestene bo i flere dager og oppleve nye ting hver dag. Noen vil ha aktive opplevelser enten ved eller på sjøen eller kanskje sammen med gode guider i Lofoten Ski Lodge. Andre vil bare gjøre ingenting, fordi de ønsker å være i naturen på den aller fineste måten – ved å ta inn alle inntrykkene fra bryggekanten, en god stol inne eller kanskje fra vårt LofotSp», sier den nybakte Hotellsjefen i Lofoten.

Lyset i Lofoten
«Vi er glade for at Alexandra Anker er på plass ved Nyvågar Rorbuhotell og klare for å ta imot alle gjester på den aller beste måte. Gjennom Alexandra får vi forent internasjonal kompetanse med lokal entusiasme», sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

Classic Norway Hotels har i dag Nyvågar Rorbuhotell, Henningsvær Bryggehotell og Reine Rorbuer i Lofoten.

«Lofoten er det perfekte stedet for å oppleve det magiske nordiske lyset, til alle årstider. Også når vi går inn i den mørke årstiden», sier Alexandra Anker som gjerne kombinerer naturens skattkammer med jakten på lyset. Derfor startet hun sist vinter bedriften Lofotlys sammen med kjæresten, hvor de dykker etter kråkeboller på havets bunn, tar dem opp og foredler dem til vakre bordlamper.

«Det er et lite men viktig eksempel på å vise hvordan å bruke naturen på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Og dette er det viktigste å ha i tankene når vi skal ta Nyvågar Rorbuhotell videre. Mitt hovedfokus blir på hotellet og gjestene, selv om jeg tar med meg Lofotlys videre», sier en optimistisk Alexandra Anker.

Toppfoto: Nyvågar fasade, foto av Christer Olsen