Kristian Fredrik Mehus ny direktør på Scandic Holmenkollen Park

Den erfarne hotelldirektøren har tatt over ansvaret for det tradisjonsrike og unike hotellet som nå er under omfattende renovering.

– Det er med stor entusiasme og ydmykhet jeg går inn i denne jobben. Jeg var praktikant på Scandic Holmenkollen Park tidlig i karrieren, og har alltid drømt om å komme tilbake hit. Nå gleder jeg meg stort til vi åpner i sommer i ny og moderne drakt, sier Mehus – som kommer fra stillingen som direktør ved Scandic St. Olavs plass.

Kristian Fredrik Mehus startet karrieren i hotellbransjen i Rica Hotels, og jobbet de første årene på Grand Hotel Oslo, blant annet som resepsjonist, pikkolo og servitør. Videre gikk han International Hospitality-studier ved University of Surrey i England, før han begynte i stillingen som resepsjonssjef ved Rica Travel Hotel Oslo.

Mehus ble senere tatt opp i Management Trainee-programmet til Rica Hotels, og jobbet blant annet som direktør for Rica Hotel Sandnessjøen og Rica Havna Hotel på Tjøme, før han som direktør på Rica Holberg Hotel var med på å konvertere hotellet til Scandic. De siste årene har han vært direktør for Scandic St. Olavs plass, som også har huset Edderkoppen Scene.

Fascinert av hotellivet

Nå ser den ambisiøse hotelldirektøren frem til å samle teamet sitt og skape unike øyeblikk på et hotell med historisk sus.

– Jeg har alltid vært fascinert av det yrende livet bak hotelldørene, hvor hver arbeidsdag er unik og det å skape gode gjesteopplevelser er målet for alle som jobber der. Det krever mye planlegging, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene når vi skaper den varme og personlige servicen for gjestene våre. Det er utrolig motiverende å lykkes med disse øyeblikkene, og nå ser jeg frem til å skape nye på toppen av Oslo, sier han.

Scandic Holmenkollen Park skal etter planen åpne i juni 2022, etter en storstilt renovering i samarbeid med gårdeierne Eiendomsspar og Rica Eiendom. Hotellet ligger perfekt til der byen møter marka, og representerer det unike ved Oslo som destinasjon.

– Vel så mye som et hotell for tilreisende, vil dette være et samlingssted for byens innbyggere. Her vil det være rom for alle, enten det er store anledninger som skal markeres eller man bare ønsker seg en hyggelig overnatting. Samtidig kan man nyte den fantastiske utsikten over byen og det unike mat- og drikketilbudet, sier Mehus.

Bygger på historien

Hotellets langstrakte historie og tradisjoner ivaretas i renoveringen, og vil spille en viktig rolle i det nye hotellet som åpner sommeren 2022. Distriktsdirektør Morten Malting ser nå frem til at dørene åpner, og er glad for at Mehus har tatt på seg oppgaven med å lede det tradisjonsrike hotellet inn i en ny gullalder.

– Kristian Fredrik er en erfaren og dyktig bransjemann jeg har hatt gleden av å samarbeide med i mange år. Jeg opplever at han har en sterk og genuin interesse for dette unike prosjektet, og føler meg trygg på at han er riktig mann for jobben, sier Malting.

Toppfoto: Kristian Fredrik Mehus avbildet i det fantastiske Dragebygget, som er en del av Scandic Holmenkollen Park. Foto: Tone Mella