Valutasjokk skaper turistrush til England og USA

Pundet og dollaren raser. Den britiske valutaen har ikke vært billigere på over 30 år, og dollaren er raskt på vei ned i rekordbillig territorium. Reisebyråene gleder seg over merkbar økning i antall turister til England og USA.

Til tross for krisetider, opplever nettreisebyrået restplass.no travle dager, ifølge en pressemelding fra selskapet. En lang og snøtung vinter gjør at nordboere lengter etter sol, sommer og storbyopplevelser. Spesielt England med London og USA med New York er populært nå.

Daglig leder i restplass.no, Jason Eckhoff sier:

– Nå har alle reiselystne enda flere argumenter for å velge England eller USA. Dette er fra før store reisemål men styrkelsen av den norske krona har gitt oss en unik kombinasjon av lave flybillettpriser, billige hotellopphold og rimelig shopping. Hotelloppholdet er tradisjonelt kostbart i London og New York om man vil bo bra. Men de store valutasvingningene har snudd opp ned på dette og det er blitt langt rimeligere å bo.

Den polske valutaen har også gått kraftig tilbake, over 20 prosent så langt i år.

Og pussig nok er det ingen strøm av turister til Polen.

– Drømmen om USA lever, og nå er den på billigsalg. Direktefly Oslo–New York for rekordlave 3392,- sier det meste. Alle som lenge har drømt om USA, har nå god grunn til å realisere drømmen. London er storby nummer én for nordmenn, og et sted man ikke trenger spesielle påskudd for å besøke. Når prisene nå droppes dramatisk på oppholdet, slår dette klart ut på etterspørselen, avslutter Eckhoff.