EXPO-servering til Fursetgruppen

Modell av den norske EXPO-paviljongen i Shanghai

Fursetgruppen har vunnet driftingen av restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai. Her forventes det mer enn 70 millioner besøkende, og det beste av Norge skal vises frem.

– Å få tilslag på prestisjeoppdraget EXPO Shanghai 2010 er veldig inspirerende. Her skal vi skape gode matopplevelser og fronte det beste av norske råvarer og norsk mat, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther i en pressemelding.

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe, som driver Ekebergrestauranten, Operarestaurantene, Restaurant Havsmak og flere andre spisesteder i Norge.

Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten Fursetgruppen skal drifte, er en integrert del av den norske paviljongen. Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg har paviljongens businessenter tilsvarende kapasitet.

Norske råvarer i Kina

Prosjektledelsen for EXPO 2010 har vært på jakt etter en restaurant av høy klasse, som bruker gode, norske råvarer. Kina er et voksende marked for norsk fisk, og det viktigste i Asia.

– Det har vært viktig for oss å få med et solid selskap, som har godt renommé med norske råvarer, og som er engasjert i oppdraget. Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai neste år, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Norsk og asiatisk meny

Fursetgruppen vil i løpet av vinteren presentere en meny for verdensutstillingen, som er både norsk og asiatisk. Assisterende kjøkkensjef på Restauranthuset Operaen, Xiang Xu, er fra Shanghai, og skal være med på å utvikle konsept og meny. Han ser frem til å invitere til prøvesmaking av EXPO 2010-menyen når den er klar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=BX_Wsh3MUpk

Illustrasjon: Modell av den norske EXPO-paviljongen i Shanghai.