Ukens navn: Hans Kristiansen

Hans Kristiansen, sjefredaktør i Hotell, Restaurant og Reiseliv (HRR)

Hans Kristiansen

Sjefredaktør

Hotell, Restaurant og Reiseliv (HRR)

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Stort sett går det ut på å planlegge neste utgave av HRR og ha kontakt med dem som skriver for oss – og med intervjuobjekter, naturligvis. Det er også viktig å snakke med folk i bransjen jevnlig, som har input på spesielle felter. Ellers blir det mye lesing av pressemeldinger og artikler på nettet. Jeg skriver også mye selv, om et bredt spekter, fra politiske spørsmål til omtale av nye viner. Aktivitetsnivået kan være svært forskjellig; hektisk når det nærmer seg deadline og rolige dager like etter trykking. Jeg er også stadig på jakt etter nye prosjekter vi kan involvere oss i, enten alene eller i samarbeid med andre.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At jeg treffer mange interessante mennesker og får følge nært med på det som skjer i en av verdens hurtigst voksende næringer.

– Har du noen du har sett opp til?

– Innen norsk presse vil jeg trekke frem Trygve Hegnar. Han har revolusjonert norsk næringslivsjournalistikk, men har ikke fått den æren han fortjener for det.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi holder til i et kontorfellesskap på Egertorvet, sammen med advokater, et arkitektkontor, et filmbyrå og så videre. Der er det et hyggelig miljø, med sporadiske felleslunsjer.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har jobbet sammen med HSMAI i en årrekke, blant annet med HSMAI Weekly og ”Årets Unge”-prisene.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Evnen til å tenke stort og nytt, og bygge nettverk.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ikke umiddelbart, men HRR var med å etablere prisene Årets Unge Hotelier og Årets Unge Leder i Reisebransjen, sammen med HSMAI og Cornell Hotel Society. Nå kjører HSMAI og HRR de to prisene videre. Årets prisutdeling foregår torsdag 22. april, i forbindelse med Servicekonferansen på Hotel Bristol. Det blir spennende!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det er iallfall en sommerhelg! Jeg syns vintrene i Norge er blitt for lange og kalde i det siste. En perfekt weekend bør inkludere en lang lunsj med gode venner og spennende mat og vin. Det må gjerne være enkelt, bare det smaker godt!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Lytte litt mer til hva vanlige folk mener. Ikke alle bor på Grünerløkka og Ullevål Haveby. Veldig få er medlemmer i de pressgruppene som roper høyest. Jeg ville ha reist mer rundt i Norge, for å lære hvordan hverdagen er for folk flest. Færre reiser til utlandet for å leke julenisse. Mange av de ledende politikerne lever i et slags parallellsamfunn, som har få berøringspunkter med det livet vanlige folk lever utover i landet.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Hvor ble dagene av?»

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til Skottlands vakre hovedstad Edinburgh, for å se nærmere på Rezidors nye, spennende hotellkonsept, Missoni.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Om sommeren blir det mye golf. Ni hull på ettermiddagene lar seg fint kombinere med jobb. For litt mer action blir det en og annen ridetur. Ellers følger jeg litt med på kunstauksjoner, her er Internett fantastisk.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Håper bare de siste rester av finanskrisen blåser bort så snart som mulig, og at reisebransjen får et bedre år i 2010 enn hva ekspertene spår.