Øines Arktisk Kokk 2010
Alexander Felipe Øines fra Lyst På i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk i 2010, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.
Det var bred enighet i juryen om årets vinner av Arktisk Kokk 2010.
Hoveddommer Ole Martin Alfsen var spesielt imponert over forretten, hvor hovedråvaren, tørrfisk, var traktert til perfeksjon.
– Alexander tok veldig godt vare på hovedråvarene i hver enkelt rett, og viste god teknikk i kokkefaget. Desserten var lett, fin og balansert, sier Alfsen. Teksten fortsetter under bildet.
Alle seks kokkene fikk samme råvarer til disposisjon, tørrfisk til forretten, reinkjøtt og Mack Bayer til hovedretten, og tyttebær og sagogryn til desserten.
– Dette var kjempeartig. Oppgavene var fine og råvarene supre. Jeg hadde ikke forventet å vinne, sier en glad Alexander Felipe Øines fra Bodø.
Andre plass gikk til Thomas Nilsen fra Lovund Rorbuhotell. Tredje plass gikk til Frank Robin Kristoffersen fra Tinja Fjellgård i Narvik, og fjerdeplassene til Øyvind Hatlehol fra Rica Hotel Alta, Jonathan Bukkøy Arntzen fra Fiskekompaniet i Tromsø, Pontus Lindroth fra Huset i Longyearbyen.
Toppfoto: Alexander Felipe Øines, Nord-Norges beste kokk i 2010 (fotograf:Rolf-Ørjan Høgset)
Bilde nr 2: Øines’ utsøkte retter (fotograf:Rolf-Ørjan Høgset)