Øines Arktisk Kokk 2010

Alexander Felipe Øines, Nord-Norges beste kokk i 2010 (foto:Rolf-Ørjan Høgset)

Alexander Felipe Øines fra Lyst På i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk i 2010, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

Det var bred enighet i juryen om årets vinner av Arktisk Kokk 2010.

Hoveddommer Ole Martin Alfsen var spesielt imponert over forretten, hvor hovedråvaren, tørrfisk, var traktert til perfeksjon.

– Alexander tok veldig godt vare på hovedråvarene i hver enkelt rett, og viste god teknikk i kokkefaget. Desserten var lett, fin og balansert, sier Alfsen. Teksten fortsetter under bildet.

Øines' utsøkte retter (fotograf:Rolf-Ørjan Høgset)

Alle seks kokkene fikk samme råvarer til disposisjon, tørrfisk til forretten, reinkjøtt og Mack Bayer til hovedretten, og tyttebær og sagogryn til desserten.

– Dette var kjempeartig. Oppgavene var fine og råvarene supre. Jeg hadde ikke forventet å vinne, sier en glad Alexander Felipe Øines fra Bodø.

Andre plass gikk til Thomas Nilsen fra Lovund Rorbuhotell. Tredje plass gikk til Frank Robin Kristoffersen fra Tinja Fjellgård i Narvik, og fjerdeplassene til Øyvind Hatlehol fra Rica Hotel Alta, Jonathan Bukkøy Arntzen fra Fiskekompaniet i Tromsø, Pontus Lindroth fra Huset i Longyearbyen.

Toppfoto: Alexander Felipe Øines, Nord-Norges beste kokk i 2010 (fotograf:Rolf-Ørjan Høgset)
Bilde nr 2: Øines’ utsøkte retter (fotograf:Rolf-Ørjan Høgset)