World Travel Awards til Choice

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Reiselivsbransjen har stemt frem verdens beste hoteller i World Travel Awards 2010. Norefjell SPA & Resort er kåret til Norges beste SPA-resort. Selma Spa er best i Sverige. For tredje året på rad er Nordic Light Hotel i Stockholm kåret til Sveriges beste boutique-hotell, skriver Choice Hotels Scandinavia i en pressemelding.

– Det er alltid gøy å motta priser. Det viser at vi vinner frem med våre konsepter. Først og fremst er dette en viktig anerkjennelse til våre medarbeidere, som lykkes i å gi gjestene unike opplevelser. Selma Spa er Skandinavias eldste. Quality SPA & Resort Norefjell har etablert seg i tet på rekordtid. Vi klarer både å holde på posisjoner, samt kapre nye. Det er vi stolte av, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice og Choice Hotels Scandinavia.

Norges ledende spa-resort

Quality SPA & Resort Norefjell åpnet vinteren 2009. Hotellet ligger 800 meter over havet, og har totalt 405 rom og suiter, samt konferansekapasitet til over 400 personer. Anleggets velvære-spa har både ute- og inneavdeling, med basseng, boblebad og stort treningsstudio. De aller yngste har sin egen aktivitets-spa. Hotellets gjester  kan utfolde seg på en helårs skøytebane eller i en 16 meter høy, innendørs klatrevegg. Alpinanlegget ligger kun et par stavtak fra hotelldøren.

Sveriges ledende spa-resort

Selma Spa i Sunne i Värmland åpnet i 1991, som Skandinavias første spa-anlegg. Anlegget har 184 rom. Selma Spa+ har et av Nordens største spa-tilbud, med nærmere 40 ulike behandlinger på menyen. Spa-området har bassenger ute og inne, flere boblebad og badstuer. Selma Spa+ tilbyr også trening i kombinasjon med velvære, i en stor fitnessavdeling. Hotellet tilrettelegger treningsopplegg, kostholdsveiledning og motivasjonsforelesninger. Restauranten byr på økologisk mat og lokale råvarer.

Nordic Light Hotel – Sveriges ledende boutique-hotell

Det er tredje året på rad er Nordic Light Hotel i Stockholm vinner i kategorien Sveriges beste boutique-hotell. Hotellet, som ligger på Vasaplan i Stockholm sentrum, er medlem av den internasjonale organisasjonen Design Hotels. De 175 rommene er designet med det skandinaviske lyset som gjennomgående tema. Hotellets lobby skifter kunst og lys fire ganger årlig. For tiden vises utstillingen «Being Joe Cool», en feiring av Snoopys 6o-årsdag.

Reiselivsbransjens Oscar

World Travel Awards er den internasjonale reiselivsindustriens versjon av Oscar-utdelingen. Prisen og eventet ble etablert for sytten år siden, for å oppmuntre reiselivsbransjen til å stadig forbedre gjesteopplevelsen. Hvert år samles verdens reisebyråer og andre aktører fra bransjen for å stemme frem sine favoritter fra hvert kontinent. De nominerte bedømmes etter kreativitet, servicenivå, fokus på gjesteopplevelsen og produktutvikling.

Foto: Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia.