Ga journalister smak av Norge

Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.

Over 70 journalister fra de største mediebedriftene i Mellom-Europa ble presentert for en smakebit av Oslo, Norge og norsk skihistorie, da de avholdt sin 31. internasjonale Forum Nordicum-konferanse i Oslo i helgen, melder Innovasjon Norge.

Dette er første gang Oslo er vert for denne konferansen, hvor de fleste journalistene i år kommer for å forberede Ski-VM for sine TV-selskaper og mediebedrifter.

Innovasjon Norge og VisitOslo ønsket derfor å vise pressekorpset noen av høydepunktene de kan oppleve i Oslo og Norge når de kommer igjen for å dekke VM.

– Vi ønsker å bruke Ski-VM til å etablere Norge som en ledende skidestinasjon. Det er derfor viktig å etablere kontakt med disse journalistene på et tidlig tidspunkt, for å kunne tilby våre tjenester, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge Per-Arne Tuftin.

Tett på norsk polarhistorie

De internasjonale journalistene fikk omvisning på Nobels fredssenter, kun timer etter nominasjonen av årets fredsprisvinner Liu Xiaobo. En tur på Oslofjorden, kledd i vakre høstfarger, fikk journalistene også oppleve, før de avsluttet dagen med nydelig norsk sjømat, servert på dekket av polarskuta Fram på Fram-museet.

– Kombinasjonen av norsk polarhistorie, flott natur og fersk sjømat, imponerte de tilreisende journalistene. Noen mente til og med at dette var det beste Forum Nordicum de hadde vært på, forteller Tuftin, som håper at det vellykkede arrangementet vil medvirke til god Norges-PR, både før og under Ski-VM.

Forum Nordicum

Forum Nordicum avholdt sin 31. internasjonale konferanse for journalister i Oslo 7.–10.oktober 2010. Til den årlige konferansen kom også ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), med president Gian Franco Casper i spissen.

Hensikten med konferansen er, som da den startet i Ramsau 1980, at de mest anerkjente journalister og mediabedrifter i Europa skal få førstehånds oppdatering til planlegging foran den forestående vintersesongen. Forum Nordicum er arrangert i Norge én gang tidligere, da Lillehammer var vert i oktober 1993.

Konferansen tiltrekker seg også arrangører av kommende verdensmesterskap, olympiske leker og World Cup.

Foto: Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.