Julereiser på billigsalg

Nisse med laptop

Akkurat nå er det mulig å gjøre feriekupp på julereiser til varmere strøk, skriver Star Tour i en pressemelding. Færre røde dager enn normalt har gjort julesalget litt tregere, og det kommer forbrukerne til gode. Star Tours beregninger viser at opp mot 40.000 nordmenn bytter ut julegran med palmer og sol.

– Det er ikke ofte vi har hverken ledige eller billige julereiser igjen én måned før jul, men i år har etternølerne en sjelden mulighet til å sikre seg juleferie på stranda i siste liten – og det til en lavere pris enn normalt, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Tidligere var det utenkelig for mange å droppe Sølvguttene og hvit jul til fordel for en uke med sol og varme, men disse holdningene har ifølge Petersson endret seg.

– Nå ser vi til og med at den eldre generasjonen velger å flagge ut én uke eller to rundt julehøytiden, og de tar gjerne med seg hele storfamilien, for å feire jul i varmere strøk. I år faller derimot julaften på en fredag, og det gir færre fridager enn normalt. Også skolen har i enkelte regioner fått kortere juleferie, til fordel for flere fridager om sommeren. Salget av julereiser har derfor gått litt tregere enn vanlig, og det er grunnen til at vi nå selger ut flere julereiser til knallpriser, sier hun.

Det er først og fremst på avganger den siste uken før jul de beste kuppene finnes, men de som har mulighet til å reise bort to uker fra rundt 10. desember, kan sikre seg sol og varme for et par tusenlapper.

Beregninger Star Tour har foretatt, viser at opp mot 40.000 nordmenn kommer til å reise på pakketur i forbindelse med jul og nyttår.

Julens fem på topp – landsbasis

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Hurghada
  4. Thailand
  5. Sharm el Sheikh