Sydenprisene stiger

Penger

Sjelden har januarreisene forsvunnet raskere ut av hyllene enn i år. Vinterkalde nordmenn rømmer landet, og nå stiger prisene, melder Star Tour.

– Vanligvis er januar en rimelig periode å reise i, men i år har vi hatt uvanlig stor pågang etter sydenreiser. Det er tilbud og etterspørsel som styrer prisene, og de siste dagene har mange januarreiser blitt opptil tusenlappene dyrere, sier selskapets administrerende direktør, Christian Lunde.

Januar er årets mest hektiske periode for reisebransjen. I løpet av de neste ukene vil nordmenn bestille mellom 150.000 og 160.000 reiser, for opp mot én milliard kroner. Det er først og fremst sommerferien som sikres nå, men mange har også valgt å pakke kofferten for å reise sydover de kommende ukene.

– Reisene forsvinner som nysne i maisolen. Mandag hadde vi salgstall så gode at vi må tre år tilbake for å finne noe lignende, smiler Lunde fornøyd.