Dyreparken satser stort

Kaptein Sabeltann. Fotograf: Kjell Kvinge/Wikimedia Commons

Dyreparken i Kristiansand skal bygge verdens største sjørøverhovedstad, skriver NHO Reiseliv .

Dyreparkens styre har gitt grønt lys for utbyggingen øst for Grashavet. Dermed er det klart for en av de største utbyggingene av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne. Og Abra Havn blir den desidert største investeringen i Dyreparkens historie.

– Dette er kronen på verket for Kaptein Sabeltann-universet. Jeg vet ikke om noe annet sted i verden som har et så stort og gjennomarbeidet sjørøverkonsept som det Dyreparken nå vil få. Dette blir en fullgod by, et stort utstillingsvindu og et opplevelsesunivers av de helt sjeldne. Det er mulig at dette er et lite skritt for menneskeheten, men det er definitivt et stort sprang for Kaptein Sabeltann, sier Terje Formoe.

Abra Havn skal inneholde 171 leiligheter og skal etter planen åpne til pinse i 2012.

Foto: Kaptein Sabeltann. Fotograf: Kjell Kvinge/Wikimedia Commons