Ny sjef i HANEN

Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i HANEN

HANEN – interesseorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge – har ansatt Bernt Bucher Johannessen (43) fra Asker som daglig leder, skriver organisasjonen i en pressemelding. Han begynner i stillingen 1. september. For mange er han kjent som en av mennene bak restauranten Sult, og en rekke andre serveringsbedrifter i Oslo-området.

Bucher Johannessen er opptatt av å bruke mer lokal mat på restaurantene, og var også initiativtager til etableringen av Bondens Marked i Asker. Dessuten har han utgitt kokebøker, har etablert konseptet Kulinariske Togreiser, og er engasjert i en rekke aktiviteter innen bygdeturisme og gardsmat.

HANEN er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske. Med omkring 500 medlemmer og 13 regionlag, blir det nok å arbeide med i den nye stillingen. Den økende interessen for hva Bygde-Norge kan tilby av overnatting, servering, mat- og drikkeprodukter, og aktiviteter, har gjort at HANEN bør kunne spille en enda viktigere rolle i fremtiden. Dette gjelder særlig i forhold til myndighetene, når det gjelder å kunne tilby bedriftene gode og forutsigbare rammebetingelser. Den økte interessen gjør også at det er svært viktig at bedriftene blir enda mer synlige og tilgjengelige, både fysisk og gjennom ulike informasjons- og markedskanaler. Her er bredt samarbeid med en rekke aktører helt avgjørende.

– Jeg ser frem til å begynne i denne spennende jobben, sier Bernt Bucher Johannessen, og fortsetter:

– Det er altfor tidlig å komme med noen programerklæring, men jeg har mange tanker og meninger om hvordan denne næringen, og ikke minst HANEN som interesseorganisasjon, skal kunne utvikle seg videre på en god måte. Her er det mange, mange gode personer og virksomheter, som skal kunne dra godt sammen.

– Vi er svært glade for at vi nå har fått på plass en meget godt kvalifisert daglig leder i HANEN, sier styreleder Jan Tjosås. Det var hele 60 søkere til stillingen, så det har vært mulig å velge blant de som passer aller best for denne interessante og utfordrende jobben, avslutter Tjosås.

Foto: Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i HANEN (montasje: HSMAI.no)