Web-rekord hos Star Tour

Kvinne med laptop computer

Salget av sydenreiser er på topp, og aldri tidligere har så mange besøkt Star Tours nettsider. Syv av ti bestillinger skjer på nett, og stadig flere bestiller reiser fra smarttelefon og nettbrett, forteller turoperatøren i en pressemelding.

– Dette er rekord. Vi har aldri opplevd maken til trykk på nettsidene våre, og det er tydelig at nordmenn er på hugget for å sikre seg en uke eller to under palmene, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour Lena S. Petersson.

Årets første uke besøkte nesten 250.000 Star Tours nettsider, noe som tilsvarer like mange som bor i Trondheim og Trømsø til sammen. Samtidig hadde nettsalget en økning på rundt ti prosent, sammenlignet med året før.

Petersson mener den store nettøkningen skyldes at stadig flere velger å bestille via mobilen og iPad.

Image representing iPad as depicted in CrunchBase

– Bestillingene på nett har økt jevnt og trutt siden smarttelefonene og nettbrettene kom. Vi ser spesielt at travle småbarnsforeldre setter seg ned og surfer etter drømmeferien når barna har lagt seg. Etter klokken ni på kvelden bestiller vi ferier for fullt, og i løpet av årets syv første dager kom én av ti av våre besøkende fra mobil eller lesebrett, mens hele syv prosent av dem som var inne på nettsidene våre surfet fra iPad.

Januar er tradisjonelt høysesong for alle som selger feriereiser, og etter et rekordvått år, er det ingen tvil om at reiselysten er på topp blant nordmenn. Årets første uke avslørte også at det er østlendingene og bergenserne som er ivrigst på å få ferien i boks. Nesten én av fire av de besøkende på startour.no kom nemlig fra Oslo-området, mens tolv prosent kom fra Bergen og seks prosent fra Trondheim.

Star Tour forventer at nordmenn totalt vil bestille 180.000 pakkereiser til en verdi av 1,1 milliard kroner, bare i januar.

Beregninger feriearrangøren har gjort, viser at 1.250.000 nordmenn vil reise på en pakketur i løpet av 2012.

Enhanced by Zemanta