Lader opp elbil-parken

Avis

Avis har merket en økning i etterspørselen etter el-biler og kjøper to El-biler for utleie. I første omgang vil bilene være tilgjengelige fra utleiestasjonene Asker og Bærum samt Vika, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Norske bilister vil kjøre mer miljøvennlig, og vi ser en økende interesse for miljøvennlig kjøring generelt, og elbiler spesielt. Det er viktig at vi som bilutleieselskap tenker miljø, og når vi opplever en økende etterspørsel etter el-biler, er det naturlig for oss å imøtekomme våre miljøvennlige kunder ved å tilby dette, sier miljøleder i Avis, Espen Fosse.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder miljøvennlig kjøring i forhold til innbyggerantall. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) kjører over 6000 elbiler på norske veier, og antallet stiger hver måned.

– Vi vil fronte en miljøvennlig utvikling, og disse elbilene er en del av dette fokuset. Avis var den første klimanøytrale bedriften i Norge etter FN-godkjent standard.  Det innebærer at vi har et samarbeid med CO2focus om kjøp og administrasjon av FN-godkjente klimakvoter. Vi er også miljøsertifisert etter ISO 14001 standard, og det er derfor naturlig å kunne tilby miljøvennlige løsninger til våre kunder, sier Fosse.

Avis nøytraliserer alle klimautslipp fra sine firmabiler, transport av biler, flyreiser og strømbruk. Selskapet deltar også i Miljøverndepartementets klimasatsning, Klimaløftet, med bedrifter som gjennomfører tiltak i egen virksomhet.

De to elbilene Avis nå tar inn er av typen Citroen C-Zero.