Norges mest fremoverlente matentreprenører kåret

De regionale finalene i Local EAT Award er gått av stabelen, både i Norge og i Sverige. Fem finalister fra hvert land er spente, før det hele skal avgjøres på EAT Stockholm Food Forum i juni, skriver Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– Vinnerne leverer produkter og tjenester helt i tråd med filosofien bak konkurransen. Å være en Local EAT Award-entreprenør, betyr at man tenker helse, bærekraft og lønnsomhet i et forretningsperspektiv. Vi gratulerer finalistene, og håper kåringene bidrar til å løfte bedriftene, og øker bevisstheten generelt rundt miljø og mat, sier Petter Stordalen, jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award er en årlig entreprenørskapskonkurranse, i regi av Nordic Choice Hotels og NHO, og løfter frem bedrifter med gode løsninger for hvordan man kan spise på en sunnere og mer bærekraftig måte. Juryen mener de har funnet de beste matideene, med potensial for betydelig vekst i fremtiden.

– Disse bedriftene er spennende og nyskapende, og har mange muligheter foran seg. Kåringene er vel fortjent, og på vegne av NHO vil jeg ønske bedriftene lykke til videre i konkurransen, sier Petter Haas Brubakk, næringspolitisk direktør i NHO.

Fem finalister fra Norge og fem finalister fra Sverige får dermed reise til EAT Stockholm Food Forum, for å kjempe om å vinne hele Local EAT Award og 100.000 kroner.

Regionale finalister til Local EAT Award 2015

Norge

Keep-it Technologies AS, Østlandet
Smartfood UB, Vestlandet
Langøya hovedgård, Sørlandet
Morpho Solar, Trøndelag,
RETT HJEM Tromsø AS, Nord-Norge

Sverige

Samiska Apotek, region Nord
Ultuna Mejeri AB, region Mitt
Blåskal, region Väst
Food for Progress Scandinavia AB, region Öst
Scandinavian Aquasystems AB, region Syd

Foto: Keep-it Technologies er vinnerne fra Østlandet. Her med regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, Nina Solli, og hotelldirektør på Quality Hotel 33, Henrik Ståhl (foto fra Nordic Choice Hotels).