Star Tour og TUI Nordic er først med tre i ett-smartband til gjestene

TUI Smartband testes ved et av turoperatørens mest populære familiehoteller, Blue Village Family Life i Tyrkia. TUI Smartband kan brukes til å åpne hotelldøren, gjøre kjøp på hotellet, spore hele familiens kjøp, samt kontrollere air conditioning og lys på hotellrommet. TUI Smartband er knyttet til Star Tours Min Ferie-app, som i dag brukes av mer enn 400.000 av TUI Nordics gjester, heter det i en pressemelding fra turoperatøren.

– Vårt mål er alltid å kunne gi våre gjester den best mulige ferieopplevelsen. Vi er stolte av at vi nå fusjonerer kundeservice, teknologi og bærekraft på denne måten. I samarbeid med TUI Gruppen jobber vi nå for å gjøre ferieopplevelsen enda bedre, samt jobbe mot vårt mål om mer bærekraftig turisme, sier Eivor Andersson, CEO i TUI Nordic.

Bærekraftighet – Better Holidays, Better World

TUI Nordic er et ISO 14001-sertifisert selskap, og jobber kontinuerlig med miljøforbedrende tiltak. Siden 2009 har TUI Nordic redusert energi- og vannforbruket på sine konsepthoteller med 30 prosent, i 2014 ferierte nesten 50 prosent av operatørens kunder på et miljøsertifisert hotell. TUI Smartband skal bidra til å redusere energikonsumet, ved å være direkte knyttet til faktisk bruk. Altså uten unødvendig energiforbruk. TUI Smartband opererer med BLE-teknologi (Bluetooth Low Energy), som kommuniserer med energikilder i hvert hotellrom. Når gjesten forlater rommet, vil lys, air conditioning og så videre skrus av automatisk.

Management Today’s Innovations at Work Award

Management Today kårer dagens mest innovative teknologiske løsninger. De beskriver kåringen slik:

MT’s new awards, in association with PA Consulting Group, recognizes the best and brightest business uses of wearables – and our top four are making a real difference thanks to their pioneering technology.TUI Smartband ble tildelt andre plass i kåringen som er vurdert av publikum og et utvalg eksperter. Andre nominerte er Microsoft, Novartis, TESCO, bPay.

Teknologisk avansert marked

Folk i Norden er blant de mest mobile og teknologisk utviklede i verden. Selskapet mener derfor vi er et ypperlig marked for denne type testing. TUI Smartband benytter to typer smartteknologi: RFID-tags, som er knyttet til dørenes sensorer og betalingsløsninger, og Bluetooth-teknologi, som måler avstand til energikilder i rommet, og med det kontrollerer energiforbruket.

– I de nordiske landene er smartteknologi en naturlig del av hverdagen, dette skiller oss veldig fra TUI Gruppens andre viktige markeder, som Tyskland og Storbritannia, der eksempelvis apputvikling og smarttelefonbruk er på et helt annet nivå. Det er derfor veldig viktig at det er de nordiske gjestene som tester dette. Nordmenn har ca. 3,5 smarttelefoner per person, høyere enn de fleste andre land i verden. Vi har avanserte brukere, og de gir oss verdifull tilbakemelding, sier Elin Sjöberg, Digital Project Manager i TUI Nordic.

Se hvordan TUI Smartband fungerer her:

https://youtu.be/c0Dvjwl-J_E

Les mer om TUI Smartband her: www.startour.no/tuismartband

Nye oppdateringer i Star Tours Min Ferie-app

I tillegg til å teste ny smartteknologi har turoperatøren også oppdatert sin Min Ferie-app, slik at den er enda mer brukervennlig. Star Tours smartphone-app inneholder alt du trenger å vite, før og i løpet av reisen. Appen brukes i dag av mer enn 400.000 av selskapets nordiske gjester.

Les mer om Min Ferie-Appen her: www.startour.no/kundeservice/minferie-app/

I Appen finner du:

Aktivitetsprogram ved ditt hotell (NY – Under testing)
Pre-Check in på hotellet (NY – Under testing)
Spør guidene på reisemålet
Kontakt oss
Nedtellingsfunksjon
Været på reisemålet
Informasjon om flyet ditt
Informasjon om mitt hotell
Mulighet for å bestille taxfree
Informasjon om ditt hotell
Informasjon om ditt reisemål
Kart over reisemålet
Tips til utflukter ved ditt reisemål

Foto: TUI Nordic/Star Tours smartband. Foto fra TUI Nordic/Star Tour