Espen Hammersvik Årets Unge Hoteliér, Vegard S. Johansen Årets Unge Leder i Reisebransjen 2016

Under HSMAI-prisene, som gikk av stabelen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo torsdag kveld, stakk Espen Hammersvik, Food & Beverage Manager ved Clarion Hotel Admiral av med prisen som Årets Unge Hoteliér 2016, mens Vegard S. Johansen, District Controller Vest i Scandic Hotels, ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2016.

Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Chapter Norway.
Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI.

– Espen og Vegard hadde hard konkurranse i de tolv kandidatene, samtlige nominert av sine toppledere, og det med veldig god grunn, sier HSMAIs administrerende direktør Ingunn Hofseth.

– Det går lang tid mellom hver gang juryen presenteres for en så ung og dynamisk gjeng. Juryen er mektig imponert over engasjementet og kvaliteten, som er helt i særklasse hos disse unge lederne, men blant dem, var det disse to som trakk de lengste stråene, fortsetter hun.

Premien til Årets Unge Hotelier er deltagelse på GMP ved The Cornell School of Hotel Administration, New York. Vinneren av Årets Unge Leder i Reisebransjen får et valgfritt kurs ved London Business School. Begge prisene inkluderer reise og opphold.

Kandidatene:


Amir Ammoura - thumbnail Amir Ammoura (27), daglig leder TGI Fridays, Karl Johan, Oslo
Amir begynte sin karriere i TGI Fridays i juni 2014, da han, som daglig leder, fikk ansvaret for åpningen av restauranten på Jessheim. TGI Fridays har tatt Jessheim med storm fra første dag. Han er nå klar for nye utfordringer, som sjef på TGI Fridays, Karl Johan.

Rune Fristad - thumbnail Rune Fristad (32), Food & Beverage Operations Manager, Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
Rune beskrives som løsningsorientert, og en svært ansvarlig og selvstendig leder. Han innehar god kunnskap om hotelldrift, spesielt innenfor F&B. Resultatorientert, hardt arbeidende og alltid ivrig etter å tilegne seg ny kunnskap. Gode analytiske evner. Han er en høyt respektert og verdsatt leder i organisasjonen.

Espen Hammersvik - thumbnail Espen Hammersvik (33), F&B Manager, Clarion Hotel Admiral, Bergen
Espen har tatt tak i alle aspekter rundt det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table. Han er Kitchen & Table Bergen, og har tatt Admiral og K&T til nye høyder. Omsetning har vært over all forventing fra første dag.
Han beskrives som ekstremt kvalitetsbevisst, og godtar ikke snarveier og unnasluntring. Han har vist overfor ledelsen i Clarion at han definitivt er rett mann på rett plass.

Vegard S. Johansen - thumbnail Vegard S. Johansen (32), District Controller Vest, Scandic Hotels
Vegard sitter både i ledergruppen til Finance og i ledergruppen for Distrikt Vest, som totalt har ansvaret for 15 hoteller. Han har til daglig lederansvaret for Business Controllerne i Distrikt Vest, samt F&B controlling. Hotellene i distriktet har vært gjennom store omstillingsprosesser, for å tilpasse seg en ny topplinje det siste året. Vegard har gjennom sin rolle som «økonomisjef» i vest, vært en viktig ressurs for å redusere kostnadene, i takt med omsetningsbortfallet.

Tonje Andersen Krog - thumbnail Tonje Andersen Krog (31), husøkonom, Quality Hotel Edvard Grieg, Bergen Lufthavn
Tonje har en grunnleggende god arbeidsmoral, som smitter over på hennes medarbeidere. Hun trår gjerne selv til, i en hektisk hverdag. Det som er unikt ved Tonje, er viljen til å finne ut av ting, tenke nytt, og sette det i system. På den måten får hun ting gjennomført, med hele teamet i ryggen, på Vestlandets p.t. største hotell.
Tonje har gjort en formidabel innsats, i en krevende tid, med total renovering og utbygging, mens hotellet var i full drift.

Isabell Iren Olsen - thumbnail Isabell Iren Olsen (30), hotellsjef, Quality Spa & Resort Norefjell
Isabell har en sterk lidenskap for hotellfaget, og evner å fokusere på de riktige tingene, i hele spekteret av oppgaver, fra HMS til salg og lønnsomhet.
Hun har bidratt sterkt til å effektivisere driften og forbedre resultatene, i forhold til fjoråret. I løpet av tiden Isabell har vært hotellsjef, er hotellet blitt kåret til Norges ledende resort, Norges ledende spa-resort, og, senest i høst, Norges ledende skihotell.

Kristina Ivana Polanscak - thumbnail Kristina Polanscak (28), salgsdirektør, Støtvig Hotel, Larkollen
Kristina ble ansatt før åpning av hotellet. Seks måneder hadde hun på seg til å selge inn et hotell som ikke er kjedetilknyttet, og mange ikke hadde tro på. Hotellet åpnet i november 2013, med bruk av alle senger fra dag én. Kristina har full kontroll på alt. Hun er ung og sulten, har raskt skapt tillit til eier og sine medarbeidere, og er i tillegg en aktiv del av hotellets ledergruppe.

Karoline Salomonsen - thumbnail Karoline Salomonsen (25), hotellsjef, First Hotel Alstor, Stavanger
Karoline jobber godt under press. Som leder har hun ambisjoner om å tørre å satse på sine kolleger, drive dem til gode resultater, og, ikke minst, motivere dem til å glede sine gjester. I de senere år har hun opparbeidet seg en god forretningsforståelse.
Hun er operativ leder for 44 ansatte i bedriften, er ansvarlig for hotellets totale losjiomsetning, samt øvrig salg.

Christian Fredrik Sandberg - thumbnail Christian Fredrik Sandberg (31), direktør Saga Hotels, Oslo
I løpet av fire år har Christian løftet Saga Hotel Oslo til å bli blant byens beste. I tillegg har han åpnet to nye hoteller.
Han beskrives som en veldig transformerende leder. Christian er ekstremt opptatt av å ivareta de ansattes behov, og stenger aldri døren. Han er åpen og inkluderende, og fremstår som en god veileder.

Ådne Skurdal - thumbnail Ådne Skurdal (32), administrerende direktør, Quality Hotel Strand, Gjøvik
Etter at han overtok som direktør for hotellet i 2013, har Ådne gjennomført en omfattende posisjonering av hotellet og restauranthuset Strand. Han har snudd negative tall til positive, har økt omsetning betraktelig, og har skapt seg en posisjon lokalt, som den drivende reiselivskraften.

Mattias Stengl - thumbnail Mattias Stengl (25), hotelldirektør, Comfort Hotel Xpress, Tromsø
Mattias er ekstremt målrettet. Han er svært nysgjerrig, og oppdaterer seg kontinuerlig på hva som beveger seg i og utenfor bransjen. Han har en enorm arbeidsvilje, og er «på» hele tiden. Comfort Hotel Xpress Tromsø har levert imponerende resultater, allerede i første driftsår, og Mattias har, med sitt team, nådd og delvis knust mål på både økonomi, gjestetilfredshet og ansattilfredshet.

Erika Damperud-Wright - thumbnail Erika Damperud-Wright (33), driftssjef, Café Sorgenfri AS, Oslo
Erika har tatt utfordringen som driftssjef på strak arm, og vokst fra å være kokk til å bli en respektert og dyktig leder for sitt team. Hun er ydmyk på sine forbedringspotensialer, og nysgjerrig på nye utfordringer. Samtidig er hun uredd og engasjert. Dette gjør at hun som regel når sine fastsatte mål med klar margin.

Juryen om vinnerne

Årets Unge Hotelier 2016

Årets vinner gjorde seg tidlig bemerket, på grunn av dyktighet og faglig tyngde.

VHann har stått på, og jobbet med alle detaljer for å få et nytt konsept til å lykkes, og har hatt suksess, men må hele tiden tenke nytt for å holde produktet på topp.

Vinneren beskrives som ekstremt kvalitetsbevisst, en reflektert person med god arbeidserfaring, som ser viktigheten av teamwork for å oppnå suksess, og holde på gode medarbeidere. En sterk og profesjonell leder, som samtidig har selvsikkerhet og erfaring nok til å være ydmyk overfor sine ansatte.

Årets Unge Hoteliér 2016 er Espen Hammersvik.

Årets Unge Leder i Reisebransjen 2016

Fjoråret var spesielt utfordrende for vinneren. Eksterne rammebetingelser gjorde at det måtte tenkes nytt og foretas store omstillinger. Årets vinner har vært en viktig ressurs i denne prosessen, og har nedlagt en stor jobb for å sikre lønnsomheten, og har også vært en viktig bidragsyter for å utvikle et nytt styringssystem.

Vinneren beskrives som en leder med pasjon for mat, drikke og hotellvirksomhet, i tillegg til økonomi. En inkluderende, proaktiv og direkte leder, med ekstra fokus på verdien av åpenhet og teambuilding.

Årets Unge Leder i Reisebransjen 2016 er Vegard S. Johansen.

HSMAI takker juryen:

Morten Thorvaldsen, Executive Vice President, Thon Hotels, juryleder
Kristin Krohn Devold, Managing Director, NHO Reiseliv
Truls Eric Johan Engström, Head of Institute, University of Stavanger
Tarje Hellebust, Managing Director, Radisson Blu Plaza Hotel and District Director, Carlson Rezidor Hotel Group
Ingunn Hofseth, Managing Director, HSMAI
Hans Kristiansen, Editor, Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR)
Rajko Mink, Managing Director, TGI Fridays Scandinavia
Fredrikke Næss, Managing Director, Grand Hotel
Jens B. Raanaas, Managing Director, Pals
Torgeir Silseth, Managing Director, Nordic Choice Hotels
Svein Arild Steen-Mevold, Managing Director, Scandic Hotels
Kjersti Ruud Walaas, Director, Bachelor of Tourism Management and experience development, Høyskolen Kristiania

Toppfoto: Kandidatene til de to Årets Unge-prisene, sammen med juryens Tarje Hellebust, Managing Director, Radisson Blu Plaza Hotel and District Director, Carlson Rezidor Hotel Group. Fotograf: Morten Brakestad