Fra Bergensk fiskesuppe Moi-style – til drømmelatte fra Starbucks

I tilbudskonkurransen for servering på Bergen lufthavn, Flesland, har HMSHost-Umoe F&B Company vunnet seks nye kontrakter. De reisende vil få et fantastisk variert og spennende tilbud i den nye terminalen, som åpner i august 2017, heter det i en pressemelding fra HMSHost-Umoe F&B Company.

Selskapet vil åpne følgende konsepter på lufthavnen; Bølgen & Moi Food Garage, Fiskeriet, Starbucks, Alti´tude, og On the Fly i innenlands-terminalen, og Pronto Fast & Convenient i helikopterterminalen.

– Vi gleder oss til samarbeid med HMSHost-Umoe F&B Company. Deres restaurantkonsepter vil bidra til at serveringstilbudet på Bergen lufthavn, Flesland, blir variert og spennende når dørene åpner til den nye terminalen, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Flesland.

– Det er spesielt gledelig at Bølgen & Moi Food Garage kommer til lufthavnen. Trond Moi har vært med i hele utviklingsprosessen av konsept, mat og menyer, sier administrerende direktør Ronny Gjøse.

– Visjonen for den nye terminalen er «Vingespenn», og da er Trond Moi, med sin matfilosofi og tilnærming til smaksopplevelser, midt i blinken. Med sin brede erfaring som restauratør, sin internasjonale kokkeerfaring og lidenskap for råvarer fra inn- og utland, vil Bølgen & Moi Food Garage overraske og glede de reisende på Flesland lufthavn.

– Jeg gleder meg til å åpne Bølgen & Moi Food Garage på Flesland lufthavn, og komme tilbake til byen som jeg har mange gode minner fra! Her kan jeg utfolde den folkelige og gode matfilosofien min, med gode internasjonale og lokale retter, basert på de beste av råvarer fra regionen. Bølgen & Moi burger, og alle våre andre gode småretter, er tilbake, med innslag av lokale mattradisjoner, og retter som prinsefisk og fiskesuppe med vår egen vri. Food Garage blir et bugnende matfat, der man blir lett fristet av flotte råvarer, tilberedt av våre kokker i et åpent kjøkken, sier Trond Moi.

Fisk og sjømat sentralt på Vestlandet

Fiskeriet er et varemerke med lang fartstid i Norge, og er kjent for sin høye kvalitet og bærekraftige sjømat. Og her skal det selvsagt samarbeides med lokale leverandører. Med sin moderne skandinaviske design, og sine vestnorske produkter, passer restauranten perfekt inn på Bergen lufthavn, Flesland. Her kan de reisende føle seg hjemme, og dette vil bli et favorittsted for mange.

– Fiskeriet blir en restaurant vi er stolte av å kunne tilby. Vestlandet har alltid vært opptatt av, og er kjent for sjømat, og derfor er dette konseptet viktig for regionens identitet. Vi vet at mange passasjerer ønsker sunne alternativer når de er på reise, og tror også at Fiskeriet blir populært blant turister som vil smake og kjøpe med seg norske delikatesser, forteller Aina Tysse, sjef forretningsutvikling på Bergen lufthavn, Flesland.

Dette er spisestedene HMSHost Umoe F&B Company vil tilby på Flesland:

Avgang innland:

Bølgen & Moi Food Garage er Bølgen & Moi Brasseries frodige og rampete lillebror. Konseptet er spesielt utviklet for et travelt flyplassmiljø, og har som mål å levere uventede, pikante og velsmakende matopplevelser. Food Garage-designen er uformell, reisevennlig og leken, med et varmt og innbydende uttrykk, krydret med sitater som del av restaurantens interiør. Samarbeidet mellom Trond Moi og HMSHost-Umoe F&B Company gjør det mulig å kombinere lang driftserfaring på flyplass med Trond Mois matfilosofi, som handler om å tilby spennende, leken og uhøytidelig kvalitetsmat.

Fiskeriet – Fersk fisk og sjømat tilberedt mens du ser på, servert i hyggelige omgivelser. Her er det unike fra Fiskeriet på Youngstorget videreført; «verdensberømt» Fish & Chips, lune fiskekaker, rause rekesmørbrød, fiskesuppe og andre godsaker fra havet. Ønsker du å ta med noen smakebiter hjem, så tilbyr Fiskeriet et mindre utvalg produkter som er enkle å ta med videre på reisen, blant annet egenprodusert røkelaks og deilige, hjemmelagede sauser til fisk og sjømat. Her kan du nyte herlige retter fra havet, med utsikt mot flystripen, eller med utsikt helt ut mot fjorden i sittearealene i 2. etasje.

Alti´tude – En lun og trivelig bar er det perfekte stedet for å starte reisen. Alti’tude bar er inspirert av det glade, positive og varme folket i regionen, detaljene i arkitekturen og den myke, mosekledde naturen. Dette står i sterk kontrast til det skiftende været og de utfordrende omgivelsene vestlendingene lever med i hverdagen. Lokalt og godt øl, fra flere av de spennende håndverks-bryggeriene, vil stå sentralt på menyen, i et for øvrig bredt ølsortiment.

Starbucks ønsker å inspirere og løfte mennesker – én person, én kopp og ett lokalmiljø av gangen.
Starbucks er verdens største kaffekjede, og en av verdens sterkeste merkevarer, og har siden 1971 vært opptatt av rettferdig handel og brenning av verdens beste arabica-kaffe. Når de reisende kommer gjennom sikkerhetskontrollen, og har anledning til å stresse ned og se fremover mot resten av reisen, så kan en perfekt kopp kaffe og en velsmakende snack bidra til å gjøre dagen bedre. Starbucks ligger sentralt plassert med flotte sittearealer som vender mot flystripen, og for å få enda bedre utsikt så kan du bevege deg opp i andreetasjen, som gir deg utsikt mot fjorden.

On the Fly vil tilby ferskbrygget kaffe, kalde drikker og enkle sandwicher og retter fra On the Fly, et moderne og behovsrettet automatkonsept for de reisende.

Helikopterterminalen:

I helikopterterminalen kommer et kiosk/convenience-konsept, spesielt utviklet for terminalen, som serverer nytraktet kaffe, snacks, sandwicher, baguetter, varme retter og et spesialutviklet utvalg varme, tradisjonelle norske retter til de reisende offshore. I tillegg tilbys smaksrike og praktiske måltidsløsninger, som salater, wraps, juicer, smoothier og frukt, til dem som ønsker et sunnere alternativ.

– Offisiell åpning er 17. august 2017. Kontraktene er signert, men det er nå jobben egentlig begynner. Det er mye detaljarbeid som gjenstår, og det blir helt sikkert hektisk, men jeg tror jeg snakker for alle i HMSHost-Umoe F&B Company når jeg sier at vi gleder oss veldig til å åpne serveringsstedene, og overraske de reisende med spennende matopplevelser og smaker innenfor sikkerhetskontrollen, avslutter Ronny Gjøse.

Illustrasjon: En foreløpig skisse av Fiskeriet på Bergen lufthavn, Flesland. Illustrasjon fra HMSHost-UMOE F&B Company og Riss