Unge talenter skal skape fremtidens reiseløsninger

11-12. mars inviteres studenter fra hele Norge for å jobbe et helt døgn med innovasjon, for å skape morgendagens kuleste reiseopplevelse. 24 timer har studentene på seg, til å finne fremtidens reiseløsninger. På fagspråket kalles dette for Hackathon, skriver Berg-Hansen i en pressemelding.

Det er studenter med kompetanse innen programmering, kreativitet og/eller design som vil delta. Initiativet til arrangementet kommer fra reiseoperatøren.

– Reiseliv er et av de store satsingsområdene fremover for Norge. Da må vi sikre at innovasjonen på området skjer i landet. Enhver kan bestille en flybillett eller hotellnatt på nettet. Men vi er på jakt etter de utradisjonelle løsningene, som kan bidra til å revolusjonere reiseopplevelsene. Tenk om neste «TripIt-løsning» kommer fra Norge? Det er de unge som har løsningene vi «gamle» ikke ser, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen.

Det har vært stor interesse for initiativet blant potensielle samarbeidspartnere. Microsoft, SAS, Sabre, HP, Core, Nordic Choice Hotels, Hertz og Aircontact er de som stiller med både kompetanse og ressurser.

Selve arrangementet finner sted i Oslo, men for dem som ønsker å være med utenbys fra, blir de fløyet inn med SAS.

Vinneren får en tur til Silicon Valley, hvor de blant annet skal besøke flere innovative bedrifter.

Arrangementet starter fredag 11. mars klokken 16.30. Klokken 17.00 – 19.00 er inspirasjon og informasjon. Her kommer blant annet Joakim Everstin, som er ansvarlig for innovasjon hos SABRE i London, og som i flere år har jobbet med innovasjon innenfor reiselivet. Klokken 19.00 går hackingen i gang, og avsluttes lørdag klokken 17.00, med premiering og feiring.

Les mer om arrangementet her: hackathon.berg-hansen.no/

Foto: Per Arne Villadsen, administrerende direktør i Berg-Hansen (foto fra Berg-Hansen).