Scandic satte verdensrekord under Arctic Race

– En vill idé for et snaut år siden kulminerte søndag i en real folkefest, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold. Så mange som 5000 bodøværinger benyttet anledningen til å få med seg dagens viktigste måltid, langs et mer enn en halv kilometer langt frokostbord i Bodø sentrum, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Målet var et 450 meter langt frokostbord, med 1600 sitteplasser, i Kongens gate, i hjertet av Bodø. Da Bodø-rådmann Rolf Kåre Jensen, sammen med politiet, gjorde den offisielle oppmålingen søndag formiddag, ble all tvil ryddet av veien. Målet var nådd og vel så det, med en offisiell oppmåling på hele 536,2 meter sammenhengende frokostbord.

Verdensrekord i Bodø

Verdensrekordforsøket ble arrangert samme dag som Arctic Race hadde målgang i Bodø. Som offisiell samarbeidspartner med Arctic Race of Norway, ville Scandic gi noe tilbake til publikum.

– Arctic Race of Norway er en eneste stor folkefest, overalt hvor rytterne passerer. Selvfølgelig er det veldig gøy at Scandic i dag sannsynligvis har satt en ny Guinness-rekord, men minst like morsomt har det vært å møte frokostgjestene og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått i dag, sier Steen-Mevold.

Populær hotellfrokost

At Scandic tar frokost på alvor, er det liten tvil om. Hotellkjeden har vunnet den anerkjente frokostkonkurransen Twinings Best Breakfast ti år på rad, og er dessuten kjeden med flest fylkesvinnere.

– Vi har i dag servert hotellfrokost med mange av ingrediensene Scandic er kjent for. Vi serverer lun leverpostei og frokostpølser, hjemmelaget omelett, en egen Twinings te-stasjon og lokale produkter fra blant annet Kjerringøy gård. Frokosten vår skal være for alle, også dem med allergier, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic.

Lokal innsats

Å arrangere verdens lengste frokost er en omfattende prosess. Totalt har nesten 30 kokker og representanter fra Scandic og leverandørene vært til stede, i tillegg til cirka 50 frivillige fra blant annet North Nova cheerleading og spillere fra fotballklubben Bodø Glimt.

– Da Scandic spurte oss om å delta i verdensrekord-forsøket, var det en enkel avgjørelse å ta. Det har vært en utrolig opplevelse å være med her i dag, og jobbe side om side med Scandic og andre leverandører, for å få denne rekorden til Bodø, sier Tom Bovim, markedssjef i Haugen Gruppen.

– Nå venter vi i spenning på å få verdensrekorden godkjent av Guinness-rekordkomiteen. Den har alle som har bidratt virkelig fortjent, sier Steen-Mevold.

Fakta verdens lengste frokost

For å mette så mange som 5000 bodøværinger, serverte Scandic blant annet:

10.000 rundstykker og croissanter
715 kilo frukt og grønnsaker
10.500 skiver ost og skinke
1400 liter juice og melk
3000 omeletter laget av 7500 egg og 1000 skiver bacon
600 liter yoghurt
300 kilo frokostpølser og leverpostei
Nyrørt syltetøy fra 20 kasser med jordbær

Leverandørene som gjorde verdens lengste frokost mulig:

Haugen Gruppen
United Bakeries
Kjerringøy Ysteri
A. Idsøe
Asko
Duni
Engrosfrukt
Grilstad
Kaffehuset Friele
Kristiania Gourmet
Mills
Østbø
Nortura
Q Meieriene
Staples
Tine
Domstein Sjømat

Foto: Scandic satte rekord med verdens lengste frokostbord i Bodø søndag 14. august 2016. Foto fra Scandic Hotels.