Kokketalenter satt på prøve

Tirsdag denne uken gikk fartsfylte Scandic Lærlingecup av stabelen i Haugesund. Ti lag kjempet om å bli årets kokkelærlinger i Scandic, og til slutt ble det delt seier mellom fire strålende fornøyde kokketalenter, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

– Det er utrolig inspirerende å se de unges kreativitet og engasjement på kjøkkenet. De representerer kvaliteter som er viktige for oss i Scandic, når det kommer til matfaget; kvalitet, smak og fornyelse, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

Vant for tredje gang på rad

Det ble i år en delt seier mellom Scandic Maritim og Scandic Nidelven. Det er tredje året på rad et lag fra Scandic Maritim i Haugesund vinner konkurransen. Som vinner av Scandic Lærlingecup venter nå en treningssamling med kokkelandslaget. Her skal de unge kokkelærlingene få brynt seg på spennende utfordringer med Norges beste kokker. De seirende lagene var veldig glade for å ta hjem seieren.

– Det var en lettelse å vinne, men selvfølgelig veldig gøy! Siden vi vant som førsteårslærlinger i fjor, har vi nok vært blant favorittene til å vinne, også i år. Vi samarbeider godt oss imellom, og jeg tror at noe av suksessen skyldes at vi at vi utfyller hverandre på en god måte, sier Paul Steinar Dalaker fra Scandic Maritim.

– Vi har jobbet hardt for å trene til konkurranse. Noe av suksessen tror jeg skyldes at vi samarbeider godt oss imellom, sier en entusiastisk Tamara Hoff Iversen fra Scandic Nidelven.

Satser på matfaget

Matfaget er et viktig satsingsområde, og Scandic har over en lengre periode samarbeidet med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) og de norske kokkelandslagene. Hvert år arrangeres Scandic Lærlingecup, et arrangementet for å sikre at hotellkjeden utvikler talenter, og forblir en attraktiv arbeidsplass for kokker, så vel som lærlinger. I år var hele ti lag med kokkelærlinger fra store deler av Norge med i konkurransen. Hoveddommer var Christer Rødseth, kaptein på det norske juniorkokkelandslaget, som nylig vant bronse under Kokke-OL i Erfurt.

– Målet er å motivere og engasjere Scandics kokkelærlinger over hele landet. Kokkelærlingenes bidrag til hotellenes matsatsing er uvurderlig for Scandic. Vi ønsker å gi lærlingene en bratt læringskurve og nye utfordringer. Lærlingecupen er et viktig ledd i denne satsingen, sier Malting.

Scandic Lærlingecup ble i år arrangert for fjerde gang, og etter at lærlinger fra Haugesund har vunnet de to foregående årene, ble arrangementet denne gangen lagt til Scandic Maritim og Karmsund Videregående skole. Teknisk arrangør var Kokkenes Mesterlaug Haugalandet.

###Resultater

Førsteplass (delt): Scandic Maritim v/ Paul Steinar Dalaker og Clive Marvhid Valdez

Scandic Nidelven v/ Mats Utnes og Tamara Hoff Iversen

Tredjeplass: Scandic Nidelven v/ Therese Hellesøy og Oda Kirkaune Østerfeldt

Foto: Paul Steinar Dalaker, Christer Rødseth, Tore Stalseth og Clive Marvhid Valdez under Scandic Lærlingecup i Haugesund tirsdag 8. november 2016. Foto fra Scandic.