Jamie Oliver til Aker Brygge

Jamie Oliver og Dilla Holding skal etablere den verdenskjente merkevaren Jamie’s Italian i Norge, der første restaurant åpnes sommeren 2017. Restauranten vil ha en av Oslos desidert beste beliggenhet, midt på Aker Brygge, med plass til rundt 170 personer inne og 180 ute i den solfylte uteserveringen, med utsikt over Oslofjorden, heter det i en pressemelding fra Aker Brygge.

– Jeg gleder meg storlig til å åpne Jamie’s Italian i Oslo, i hjertet av kosmopolitiske Aker Brygge. Det er en levende del av byen, og jeg ser frem til å vise frem den landlige og familievennlige tilnærmingen til italiensk mat, iblandet utsøkte smaker fra lokale, norske gourmetleverandører, sier Jamie Oliver selv.

Samtlige Jamie’s Italian-restauranter rundt om i verden er bygget på Jamies grunnverdier; tilgjengelige, folkelige og familievennlige restauranter, som serverer nydelig mat med bærekraftige og lokale produkter. Jamie er fremdeles svært involvert i Jamie’s Italian, fra design og uttrykk, til å utvikle retter for menyen. Restauranten på Aker Brygge vil dele lidenskapen for rustikke, hjemmelagde retter, der blant annet all pasta lages fersk hver morgen.

Jamie Oliver er et verdenskjent navn i matverden. Han har inspirert millioner av mennesker til å forbedre sine matvaner, og måten de tilbereder mat på, både gjennom sine bestselgende bøker, TV-serier, kjøkkenutstyr, restauranter og veldedighetsprosjekter.

Dilla Holding har sikret seg de eksklusive rettighetene til å åpne alle Jamie’s Italian- restauranter i Norge, med unntak av flyplasser. Dette vil bli selskapets største satsingsområde i tiden fremover, og er forventet å bli en stor suksess blant norske restaurantgjengere.

– Vi kjenner det norske markedet, og nordmenn har alltid hatt en forkjærlighet for italiensk mat. Med en bred kundegruppe, så varierende som tenåringer, familier og bedrifter, forventer vi at åpningen på Aker Brygge blir den første av mange Jamie’s Italian-restauranter i landet, sier Daljinder Kahlon, administrerende direktør i Dilla Holding. Selskapet eier og driver i dag 14 restauranter rundt om i Norge, deriblant kritikerroste Hanami, Cargo og Jacob Aall.

Aker Brygge har, etter ferdigstilt ombygging i 2014, hatt en solid vekst for sine restauranter og butikker. I 2016 var omsetningsveksten på hele tolv prosent, som resultat av økning i besøkstall og styrket konvertering.

– Som en del av videreutviklingen, jobber vi aktivt med konseptutvikling bak grunntanken om at Aker Brygge skal være en attraktiv bydel i Oslo, med en internasjonal touch, sier Tore Heldrup Rasmussen, kommersiell direktør i Norwegian Property ASA.

– Det å tiltrekke oss nye restauranter og butikker, er en viktig del av videreutviklingen. Vi ser frem til åpningen av den nye Jamie’s Italian-restauranten, som vi mener blir et spennende tilskudd, sammen med Hakkasan og andre nye serveringskonsepter som kommer i 2017, sier Rasmussen.

Foto: Jamie Oliver koker spaghetti i et av Scandics kjøkken. Foto fra Scandic Hotels.