Direktørbytte på Hotel Norge by Scandic og Scandic Ørnen

Lise Solheim Haukedal begynner som hotelldirektør på Hotel Norge i Bergen 1. juni. Hun er i dag hotelldirektør på Scandic Ørnen, men er ute i foreldrepermisjon til hun overtar roret ved Hotel Norge. Per Paulsen, tidligere hotelldirektør for Radisson Blu Hotel Norge, tar over sjefsrollen på Scandic Ørnen fra samme dato, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

– Dette er utrolig stort for meg. Som ekte bergenser banker hjertet mitt for byen, og jeg kribler etter å gi storstuen Hotel Norge tilbake til bergenserne og tilreisende, som byens soleklare møteplass, sier påtroppende hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Lysende karriere

Haukedal er kun 37 år gammel, men har allerede hatt en imponerende karriere. HSMAI kåret henne til Årets Unge Hoteliér i 2010. Som hotelldirektør forvandlet hun Scandic Ørnen til Kygo Hotel i løpet av noen hektiske dager i 2015, og samme år ble Scandic Ørnen nominert til Norges beste hotell.

– Jeg liker en utfordringer, og tar sjanser andre kanskje ikke tør å ta. Som direktør på Hotel Norge skal jeg fortsette å se etter muligheter, og gripe dem med begge hender, sier hun.

Tilbake til Hotel Norge

Fra 2008 til 2010 var Haukedal Food & Beverage Manager ved Hotel Norge, og hun gleder seg stort til å komme tilbake til hotellet. Hun har store ambisjoner for Hotel Norge by Scandic, som hotellet vil hete når det igjen åpner dørene sommeren 2018, etter å ha vært stengt i to år.

– Uansett hva våre konkurrenter sier, er Hotel Norge selve storstuen i Bergen. Jeg ønsker å videreføre hotellets unike posisjon, men samtidig tørre å tenke annerledes, og by på noe helt nytt, til glede for både bergensere og tilreisende fra nær og fjern, forteller Haukedal.

Per Paulsen til Scandic Ørnen

I Haukedals fravær har Per Paulsen vært midlertidig sjef på Scandic Ørnen, men fra 1. juni tar han over hotelldirektør-jobben på fast basis. Paulsen var direktør på Hotel Norge fra 2011 og frem til hotellet stengte for omfattende renovering og ombygging i fjor.

Per Paulsen, hotelldirektør for Scandic Ørnen i Bergen. Foto fra Scandic Hotels.
Per Paulsen, hotelldirektør for Scandic Ørnen i Bergen. Foto fra Scandic Hotels.

– Det er utrolig spennende å arbeide i Bergen sentrums andre storstue. Scandic Ørnen er det fjerde Scandic-hotellet jeg har gleden av å lede, sier han.

Paulsen har lang fartstid i hotell- og restaurantnæringen. Han startet sin hotellkarriere som kokkelærling ved Hotel Norge i 1973, og har siden jobbet som kjøkkensjef ved ulike hoteller og restauranter i Bergen og omegn. Han har vært hotelldirektør for blant annet Scandic Bergen Airport og Scandic i Stavanger.

Toppfoto: Lise Solheim Haukedal, påtroppende hotelldirektør for Hotel Norge by Scandic i Bergen. Foto fra Scandic Hotels.