Stavangergründer kjøper McDonald’s-restaurantene på Sørlandet

Related Post

Franchisetager Ronny Sigbjørnsen har drevet McDonald’s-restaurantene i stavangerregionen siden 2006. Fra 1. april overtar den samfunnsengasjerte mannen restaurantene på Sørlandet, og får dermed ansvaret for fire nye restauranter, og en organisasjon med om lag 500 ansatte, forteller McDonald’s Norge i en pressemelding.

Det hele startet med en liten fleip fra nåværende franchisetager på Sørlandet, Alf Olav Øye, under Arendalsuka i fjor.

– Alf Olav og jeg satt og pratet over en kaffekopp på McDonald’s, under de solfylte dagene i Arendalsuka i fjor. Jeg var imponert over hvor flott ramme det var rundt Arendalsuka, og hvordan McDonald’s hadde en sentral rolle i mange av begivenhetene denne uka. Da Alf-Olav spøkefullt spurte om jeg ville kjøpe restaurantene hans, ble jeg tent med en gang.

Sigbjørnsen startet karrieren på gulvet i McDonald’s, og jobbet seg opp til å bli driftsdirektør. I 2006 grep han muligheten han fikk av McDonald’s-grunnleggeren i Norge, Theo Holm, og startet sine første restauranter i Rogaland.

– Selv om McDonald’s er et stort selskap på verdensbasis, er mye av nøkkelen til suksessen at restaurantene egentlig er et lokalt møtepunkt for mange i samfunnet rundt om kring. Det er også gjerne det første møtet med arbeidslivet for mange unge, og omtrent 50.000 nordmenn har jobbet i McDonald’s siden Theo Holm grunnla den norske virksomheten i 1983. McDonald’s skal være det kjente og det kjære, uansett hvor du besøker oss, sier Sigbjørnsen.

Arendalsuka 2016 ble gjennomført, og McDonald’s hadde nok en gang vist at de engasjerer seg i samfunnsspørsmål, som arbeidsledighet, integrering av innvandrere, og i Sigbjørnsens hjertebarn, nemlig Ronald McDonald Barnefond.

– Etter at jeg kom jeg hjem til Stavanger, etter Arendalsuka, lurte jeg på om Alf Olav bare spøkte, eller om han faktisk kunne tenke seg å selge sine McDonald’s-restauranter. Jeg tok noen runder med meg selv og kona, før jeg ringte Alf Olav og spurte om han faktisk kunne tenke seg å selge restaurantene sine, forteller han.

Øye og Sigbjørnsen ble enige om salget rett før jul, og overtagelsen av eierskapet vil finne sted 1. april. Øye er minst like samfunnsengasjert som Sigbjørnsen, og har lagt et godt grunnlag på Sørlandet.

– Alf Olav og folkene hans gjør veldig mye for samfunnet, spesielt med tanke på inkludering og integrering. Dette vil jeg videreføre når jeg tar over. Arbeidet som gjøres på dette området, i tillegg til å selge knallgode burgere, selvfølgelig, er noe av det som gjør det ekstra interessant å gå inn og drive McDonald’s på Sørlandet, sier Sigbjørnsen.

Etter overtagelsen vil Ronny Sigbjørnsen drive ti McDonald’s-restauranter, og blir dermed den største franchisetageren i Norge, regnet i antall restauranter. Organisasjonen hans vil ha omlag 500 ansatte.

Foto: McDonald’s-franchisetager Ronny Sigbjørnsen. Foto fra McDonald’s Norge.

Posted in Ukategorisert