TV 2 satser på Telemark igjen

Etter fjorårets suksess, kan representanter fra politikk, reiseliv og næringsliv i Telemark stolt fortelle at TelemarksVeka blir en realitet, også til sommeren. Den innholdsrike avtalen med TV 2 inkluderer hele åtte dager med sendinger fra Telemark på TV 2s hovedkanal, inkludert direktesendt familieshow i Bø Sommarland fredag 28. juni, skriver Visit Telemark i en pressemelding.

TelemarksVeka er en uke med spennende arrangementer, som topper seg med rulleskikonkurranse med norgeseliten i langrenn. TV 2 vil ha bred dekning i perioden. God Morgen Norge vil besøke utvalgte destinasjoner fra 18. til 22. juni, og det blir et nytt direktesendt familieshow i Bø Sommarland, fredag 28. juni. Sommarland Skifestival får bred dekning fra rulleskikonkurransene med norgeseliten i langrenn på startstreken, lørdag 30. juni og søndag 1.juli.

– Fjoråret ble en stor suksess, med flere spennende arrangementer i fylket. Sendingene på TV 2 hadde 1.047.000 seere, og disse fikk oppleve det beste fylket har å by på innen sport, kultur, reiseliv og næringsliv. Vi hadde over 12.000 besøkende, og parallelt opplevde vi enorm respons i sosiale medier. Nå håper vi andre lag og foreninger i fylket henger seg på konseptet, med andre typer arrangementer. Her er alle velkommen til å bli med, sier TelemarksVekas prosjektleder Tormod Hynne.

– Vi gleder oss til en ny sommer i Telemark. Showet fra Bø Sommarland på Sankthansaften i fjor ble et av sommerens aller mest sette programmer på TV 2. Vi er i full gang med planlegging av årets sendinger den siste helgen i juni, ikke minst rulleskikonkurransene, der store deler av langrennseliten stiller til start, tilføyer Christine Espeland, redaksjonssjef i TV2 Sporten.

– Med de gode erfaringene vi har fra i fjor, ser vi i Visit Telemark frem til å være en del av TelemarksVeka, også i 2018. Dette var et av de mest spennende prosjektene vi var med på i 2017. Det var også et av dem som skapte oppmerksomhet for hele Telemark, engasjement blant reiselivsaktørene, og god dekning i media. TelemarksVeka gir aktørene i Telemark gode muligheter til å vise frem opplevelsene vi har å by på, sier direktør Caroline Laurhammer.

– Skifestivalen i Telemark har utviklet seg til å bli et flott arrangement. Våre løpere har hatt gode opplevelser der i flere år. Vi kommer tilbake med et stjernespekket lag i 2018, anfører Vidar Løfshus, landslagssjef i Norges Skiforbund.

– Nettverket av deltagere i TelemarksVeka består av reiseliv, næringsliv, det offentlige, stiftelser, idrettslag og ikke minst hundrevis med frivillige. Vi inviterer også i år flere kommuner og arrangører med på moroa, og ønsker et sterkt samarbeid på tvers av kommunegrenser. Erfaringen vår er at dette gir store ringvirkninger, i form av mer aktivitet og utvikling for regionen, sier Marianne Dale, prosjektansvarlig og daglig leder i Visit Bø.

Foto: Fra Sommershowet i Bø Sommarland under TelemarksVeka 2017. Foto fra Visit Telemark.