Ingunn Weekly: God service-opplevelse

Sent i går ettermiddag dro jeg på jobbreise med SAS, fra Stockholm til Palma de Mallorca. Jeg er svært opptatt av god kundebehandling, og hvordan de enkelte håndterer klager, og det som ikke alltid går helt etter boken.

Veldig ofte er det veldig enkle virkemidler som gjør at en passasjer eller gjest føler seg ekstra ivaretatt, får en god service-opplevelse, og blir en god ambassadør for selskapet.

Så her er min lille historie fra i går.

Jeg spiser ikke kylling. Det har jeg aldri gjort. Veldig ofte står det på menyen hos mange flyselskaper, men ofte er det et annet alternativ også. Det var ikke tilfellet i går. Jeg hadde ikke spist siden frokost, så jeg var sulten og hadde gledet meg til en rolig stund ombord i flyet, og et deilig måltid.

Jeg ble skuffet, men skuffelsen varte ikke mange minuttene, og ble snudd til en av de bedre flyturene på lenge – og jeg reiser mye!

Jeg ble oppvartet med pizza og mye annet godt fra handlevognen deres, uten ekstra kostnader, og ikke minst den personlige oppmerksomheten, som viste at de ville gi meg en god opplevelse, var der hele tiden. Ikke én eneste gang fikk jeg følelsen av at jeg var brysom, som ikke hadde notert dette på min bestilling.

Dette kombinert med at de kom tilbake til meg flere ganger i løpet av turen, for å forsikre seg om at jeg hadde det bra. Mye latter og glede underveis.

En helt enkel dag på jobben. Mer skal det ofte ikke til, før en føler seg ekstra ivaretatt.

Det igjen viser hvor viktig det er at de ansatte selv kan ta slike avgjørelser. Det koster så lite og betyr så mye.

Tusen takk, SAS!  Jeg fikk tatt bilde av de to supre damene, men i farten fikk jeg ikke med meg navnene.

Ha en riktig God helg!

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
President & CEO
HSMAI Region Europe

Toppfoto: De to service-innstilte flyvertene på SAS’ flight mellom Stockholm og Palma de Mallorca, torsdag ettermiddag/kveld 7. juni 2018. Foto: Ingunn Hofseth.